тренирай

Мускулна маса с Алан Стефан - Мистър Америка 1946

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 29 дек. 15 от Александър Георгиев

 

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Покачването на мускулна маса винаги е било приоритет за 99% от трениращите в залата. Правят се какви ли не тренировки, копират се сплитове, упражнения, схеми, методи и прочие. Някои са доволни, повечето обаче НЕ!

Винаги съм се чудел защо забравяме за СТАРАТА ШКОЛА! Защо? Формулата за натрупване на мускулна маса никак не е сложна, дори напротив, но малцина се осмеляват да плуват срещу течението.

Едно време, преди 60-70 години всеки един, който се е захващал с тежестите е правил мускули - всеки един. Не е имало интернет, съвременни добавки, да не говорим за "другите" неща които те правят звяр и въпреки това ръце от по 44-45 см са били съвсем реално постижими, нещо което днес обикновенния трениращ може само да мечтае.

Добре дошли в СТАРАТА ШКОЛА - Системата БОСКО за прогресивно физическо натоварване: 4 курса - програми за над 6 месеца!

Днес приятели ще видите програмата за мускулна маса на Алан Стефанатис или както е по-известен в бодибилдинг средите Алан Стефан, който само на 22 годишна възраст печели най-голямата титла в САЩ - Мистър Америка (AAU)!

Програмата, която ще видите по-долу е публикувана в сп. Your Physique в септемврийският му брой през 1950 година. Ето какво казва Алан: "Всичко, което трябва да правите, за да си повишите теглото е да тренирате с правилните упражнения, да ядете питателна храна и много да почивате" - звучи ли ви познато?

Тренировката на Алан Стефан за мускулна маса:

1. Повдигане от лег 1-3х8-12

2. Сгъване с щанга 1-3х8-12

3. Дихателен клек 1х20 в суперсерия с:

4. Пуловър - 1х20

5. Гребане с щанга 1-3х8-12

Стандартната програма трае 3 месеца, време достатъчно да се качи 5 до 8 кг мускулна маса. Работните серии обикновенно са 3 с изключение на дихателния клек и пуловъра, там са по една. За новаците Алан Стефан препоръчвам да се започне само с една работна серия за първия месец, две за втория и три през третия.

Интересното тук е, че Алан Стефан препоръчва "само" две тренировки седмично и много здрава почивка през останалото време. Удобни дни за трениране биха били Понеделник - Четвъртък или Вторник - Петък или нещо подобно, важното е да има 2 или 3 дни почивка след всяка тренировка.

Въпреки, че това са "стари" методики на десетки години, то определено дават резултат, аз дори бих добавил - дават много по-добър резултат 🙂

В най-добрите си времена Алан Стефан е имал следните размери:

Алан Стефан - Мистър Америка 1946

Алан Стефан - Мистър Америка 1946

Ръст - 179 см

Тегло - 93 кг

Гръден кош - 123 см

Ръце - 46 см

Талия - 78 см

Бедра - 66 см

Прасци - 43 см

 

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Арнолд Шварценегер е идол и вдъхновение за милиони хора през последните 40 години. За обикновения трениращ той е все едно от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Началото на съвременният културизъм като спорт поставя Юджин Сендоу, който остава в историята като "бащата на бодибилдинга". Неговите демонстрации на мускули и... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една тренировка за мускулна маса от бащата на натуралния бодибилдинг Чет Йортън. Само за седем месеца с... Прочети повече

3 коментара

  1. Здравей Сашо първо Честита Нова Година на тебе и на всички здраво спортуващи хора и фенове на този готин сайт.Чета всяка статия и повечето които са свързани със покачването на мускулна маса са подобни на тази в смисъл малко упражнения базови кратки и интензивни тренировки разбира се даващи наистина добри резултати , но тренировата на Алан Стефан наистина ми хареса доста сбита ,но пък обхващаща всеки муслук дори да няма пряк допир с някой, естествено това е по работещо от колкото да се претренира и да не се възстанови дадена мускулна група предимно малка .
    Наистина това е тренировка заслужаваща внимание който търси килограми мисля , че ще има успех тук сме чели и други тренировки от старата школа по обемни ,но пак базови ,но Сашо винаги е казвал , че някой от тях не са за всеки и е прав лично аз понякога в работата ми имам доста тежки дни от които се натоварвам физически свързани с пренасяне на тежки неща и от опит усетих , че не внимавам или обмислям няма да се възстанови някой мускул и растежа го няма.
    Това което ми хареса в тази тренировка е как в средата е сложен този ефективен и жесток КЛЕК с 20 повторения и със сигурност това ще ни изпрати в по горно ниво ...

    1. Това което забравих да попитам е когато серийте станат две или три работни тежеста променя ме ли я в смисъл ако правим 8 пов. на 80 кг. да речем на клек и останалите 2 серий ли да са тази тежест поне аз така мисля , че не би трябвало да сваляме тежеста , а да отработваме една тежест така добре , че направим 3 поредни силни тежки серий .

      1. Точно така тежестта си остава и от една тежка серия минаваме на две и на края на три.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.