четвъртък , 16 юли 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Първия фитнес супергерой
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Първия фитнес супергерой

Първия фитнес супергерой

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес се запознаем с една фитнес икона, а именно Джак Лалейн. Това е човек, който отдава живота си да промотира здравословния начин на живот, изпълнен с жизненост и енергия до последния си дъх.

Джак Лалейн е роден на 26 септември 1914 година и е един от бодибилдинг пионерите в началото на 20-ти век. В последствие се ориентира към по- масовия спорт и здравословното хранене. Пропагандира тренировките с тежести, тренировки без тежести и всякакви силови изпълнения със и без допълнително тегло. Джак Лалейн е първия, който отваря фитнес зала в Америка през далечната 1936г, предназначена за масовия потребител.

Джак Лалейн на 40 години

Джак Лалейн на 40 години

Създава собствено фитнес телевизионно предаване “ Джак Лалейн Шоу“, което е нещо невиждано до този момент и е на екран цели 34 години! Не случайно е обявен за фитнес гуру и всепризнат експерт. Лалейн е също така изобретател и на много от така наречените домашни фитнес уреди, автор на редица книги и статии в специализираните издания.

Джак Лалейн на 67 години

Джак Лалейн на 67 години

Любовта му към фитнеса и постиженията го подтикват да направи и някои доста необичайни рекорда, като например 1033 лицеви опори за 23 минути, при това е бил на 42 години! Лалейн има и необичаен начин да отпразнува рожденните си дни, като завързва една за друга лодки, чийто брой е броя на годините му, след което ги завързва за себе си с белезници и ги тегли с плуване.

На седемдесетият му рожден ден лодките били, познайте колко…точно така 70! На всичкото отгоре този път лодките са пълни с хора и той е успял да преплува така цяла миля и половина. Негова е и крилатата фраза: „Не мога да си позволя да умра, това ще накърни имиджа ми“.

Джак Лалейн дърпа 70 лодки с хора за седемдесетият си рожден ден през 1984 година

Джак Лалейн дърпа 70 лодки за седемдесетият си рожден ден

Джак Лалейн тренира през целия си живот чак до неговата смърт на 23 януари 2011, когато е на 96 години. Неговата типична тренировка включва трениране с тежести в комбинация с плуване. Лалейн тренира горната си част в един ден, а на другия долната след което плува средно по 30 минути. Интересното при него е, че се е хранил само по два пъти на ден.

Днес Джак Лалейн има „звезда“ в алеята на славата и е наречен от Арнолд Шварценегер: КРАЛЯ НА ФИТНЕСА!

Джак Лалейн на 93 години

Джак Лалейн на 93 години

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

5 коментара

 1. Чудесна статия. Благодарим.
  Александър, искаме да те помолим
  да ни светнеш малко и по темата с водата.
  Всички знаем че тя е голям процент от мускула,
  но кога и по колко да консумираме и как да не я задържаме е друг въпрос.
  Благодарим ти
  Павел

 2. Божидар

  А, такааа! 🙂 А се твърдеше, че щангате сковава раменете и е „вредна“ за плуването! Разбирачи бол!

 3. Димитър Димитров

  Отново чувам дори тук по-драматично умерено хранене от два или три пъти на ден. Това е факт но и резултатите са факт и видими,както и въпросите които си задавам нужно ли е да приемаме толкова много калории? Лично за мен установих,че с по-малко се чувствам по-добре но това е индивидуален процес си мисля. Сашо чудесни статии както винаги ще е интересно ако споделиш и статия за водата примерно колко важно е да бъдем и хидратирани наблюдавам,че все по-малко хора имат знания по-въпроса колко? Ако има такава вече извини ме 🙂

  • Александър Георгиев

   Да Димитър, и мен ме учудва, аз не бих изкарал с 2 хранения 🙂 но виж човека така си е докарал нещата. За тренировките не съм съгласен, че са индивидуални, тъй като упражненията които правят мускули са няколко и всеки ги знае. Но при храната, е виж тук всеки трябва да си слуша и усеща тялото, както си направил и ти!
   За водата ще измислим нещо 🙂

 4. Абосолютен поклон пред тази легенда мисля , че съм чувал за него ,но ми бе доста
  интересно да науча толко за този човек поздравления Сашо !!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*