петък , 22 февруари 2019
Начало » Мотивация » Тренирай – проста работа за умни хора!
Тренирай – проста работа за умни хора!

Тренирай – проста работа за умни хора!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не знам на какво се дължи, но напоследък се нагледах на скапани програми. Нека да обясня. Попадам на тренировки, в които няма никакъв смисъл. Ако идеята е да се ходи определен брой пъти в седмицата до фитнеса, да се правят определен брой упражнения и това устройва някой, ОК!

Аз обаче винаги съм търсел логиката. Искам нещо – правя конкретно действие да го постигна, искам друго – ОК, чета, проучвам и правя това което е необходимо. Винаги това, което ще ме отведе там където искам, ако сбъркам правя изводи и сменям. Това е моя начин.

Проблема е, че много момчета правят нещата, защото просто така е казал или написал някой, без дори да помислят дали това отговаря на техните цели и моментно състояние. Без въпроси! Нека едно е ясно – сляпото копиране никога няма да ви даде оригинала!

Когато искаш да направиш нещо, първо си поставяш цел, след това правиш план и накрая както казва Арнолд си скъсваш задника от работа. До тук добре, но… Това за целта е ясно всеки малко или много си поставя някаква цел, но плана? Е то тук куцат нещата. Дори и да си късаш задника от здраво бачкане в залата, нямаш ли план, то разликата с теб и хамстера в колелото е сведена до нула.

Къде е проблема?

Първо нека разсеем една голяма заблуда. НЯМА КАК ДА КАЧИШ МУСКУЛИ И ДА ТОПИШ МАЗНИНИ ЕДНОВРЕМЕННО! И колкото по-бързо се разбере, толкова по-бързо ще излезете по пътя на успеха в залата.

ИЛИ ЕДНОТО ИЛИ ДРУГОТО!

Някои кават, че може! Някои дори го „доказват“, но който е в играта от години знае, че ако тренираш като любител в свободното си време то това няма как да стане. Да знам, културистите го правели ли, този можел, онзи можел. Но тези „можещите“ никога не казват какво взимат през устата или мускулно в задника да речем.

Едно време билдерите не са усложнявали нещата, имали са периоди за „маса“ обикновено 5 до 8 месеца и периоди за „релеф“ 2 до 3 месеца. Културизма е бил по схемата „две крачки напред, една крачка назад„.

Или иначе казано ако искате да сте 80 кг с видима коремна преса, а сега сте 75 кг, то ще трябва да се потрудите да качите поне до 85 теглото си. Това трябва да стане с добър хранителен режим, за да се ограничи до минимум излишното натрупване на още мазнини, а то ще има!

Втория етап е да продължите с тренировката,с която сте имали успех до сега и вкарате кардио, и калориен дефицит, така че да сваляте само по 0,5 кг на седмица. Така лека полека ще стигнете до целта.

Всичко това се отнася за хора с нормално телосложение и физическа форма. Ако мазнините ви са в повече, то плана на се бръща на обратно! И, за да направя нещата още по-прости ето и схемата:

КАЧВАНЕ НА КИЛОГРАМИ = Тренировка с базови упражнения + Калориен излишък + Достатъчно протеин + Адекватна почивка

СВАЛЯНЕ НА КИЛОГРАМИ = Тренировка с базвови упражнения + Кардио + Калориен дефицит + Достатъчно протеин

ТОВА Е! Не усложнявайте нещата, простото винаги работи по-добре!

ТРЕНИРАЙ УМНО!

 

Най-бързоусвоимата протеинова формула!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

6 коментара

 1. Относно качването и свалянето: намалих яденето и тръгнах на фитнес горе долу по едно и също време. Калориите ги смятам от време на време, като цяло съм в баланс. Сега не знам, ще отслабна ли, или ще кача 😀

 2. Георги Петров

  Всичко много хубаво, но спрях да чета на второто изречение с това
  Не знам слято 🙂
  „…Незнам на какво се дължи,…“

  • Александър Георгиев

   Здравей Георги и много ти благодаря, че ми показа къде съм сгрешил. Наистина досадна грешка, за което много съжалявам. Вече е оправена! Благодаря отново.

 3. dimdammeister

  Лично мнение. Много добра статия. Напомни ми за ред неща от старата школа в края на 70-те и 80-те. Аз също поддържам написаното, поради което и изразявайки личното си мнение, често съм получавал хапливи отговори….

 4. Страхотна статия! Всичко е синтезирано много добре и съветите са много практични!

 5. Добре казано чесно казано се надявам все повече хора да намерят верният път просто да влезнат през вратата , а не да се опитват да се изкачат до покрива за да влезнат вътре!!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...