Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренировка за простосмъртни - ДЕВЕТ!

11 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 25 сеп. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Продължаваме серията "Тренировка за простосмъртни" с едно предложения на Явор Попов. Явор ще ни представи програмата на Марвин Едер, един от най-силните културисти на своето време. Повече за него може да видите ТУК!

Тренировка за сила и мускулна маса:

1. Клек с щанга

2.Повдигане от лег с щанга

3. Гребане от наклон с щанга

4. Раменни преси с щанга

5. Придърпване на скрипец пред гърди

6. Сгъване с дъбели

Тренировката се прави три пъти седмично ( понеделник-сряда-петък) и съдържа следните цикли:

Две седмици всички упражнения се правят с три серии по 8 повторения (3х8).

Две седмици всички упражнения се правят с четири серии по 6 до 8 повторения (4х6-8)

Една седмица пълна почивка!

Четири седмици упражненията се правят с по пет серии и 5 до 7 повторения (5х5-7)

Една седмица пълна почивка!

Четири седмици минаваме на три серии с по 3 до 5 повторения и още три серии с по 6 до 8 повторения за упражнение (3х3-5 + 3х6-8)

Една седмица пълна почивка!

Корема се тренира всяка тренировка с упражнение по избор и една серия с по 100 повторения или три с по 30 повторения (1х100 или 3х30)

Основния принцип, който Марвин Едер спазва е прогресивното увеличаване на тежестите! За да обезпечи възстановяването си и да качи килограми Едер е приемал по 2 грама протеин и средно по 30 калории на килограм телесно тегло.

Това е всичко приятели. Вярвам, че статията на Явор би била полезна ако се приложи правилно. Ако пък и вие имате какво да кажете по темата - Очаквам ви!

Марвин Едер

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Както винаги, ти много ще разчиташ  на твоя генетичен потенциал и телесен тип, но ти можеш успешно да комбинираш културизма със силовия трибой. Франко Колумбу... Прочети повече
Айвън Дънбар - Президент на Международната аматьорска бодибилдинг асоциация - NABBA (на снимката третият в дясно) Когато почувстваш, че още трябва да прогресираш - продължи с... Прочети повече

11 коментара

 1. Изложената тук програма е добра.Относно липсващи упражнения!
  Ако са 1-2 добавете ги примерно в деня който си изберете един път седмично към другите упр. на програмата. Но ако са поне 3-и, ги разделете по едно упражнение към всеки тренировъчен ден.Съберете ли ги заедно в 1-на тренировка към другите ще ви дойде ташкън малко.
  Проблема е решен. Какво се забива толкова . Кое му беше сложното.Като ти липсва упр. - добавяш където трябва и готово. Айде успех на всички. 🙂

 2. Аз забелязвам, че май има повече дърпащи упражнения. Хубаво да се споменават вече резултати.
  Липса на упражнение за трицепс.

  Тренировка за сила и мускулна маса:
  1. Клек с щанга
  2.Повдигане от лег с щанга
  3. Гребане от наклон с щанга (дърпащо)
  4. Раменни преси с щанга
  5. Придърпване на скрипец пред гърди (дърпащо)
  6. Сгъване с дъбели (сгъвачи)

  1. Какви резултати? Тези на Марвин Едер ли? Ако е така, виж в линка за него. Явор преведе и ни предостави една добра програма, това не е негова или моя или на някой друг, а на Марвин Едер. Това би трябвало да ти отговори и за упражненията, защо са така? Ами така е решил 🙂

   През 50-те на миналия век рядко се е тренирал трицепс директно. Раменните преси, повдигането от лег и кофичките са били достатъчни да натоварят трицепса и не са се вълнували толкова за отделно упражнение за него, а така като гледам снимките им, не видях някой без добър трицепс, явно има мисъл в цялата работа.

   Ако ти се тренира по подобен начин спокойно може да си я промениш както искаш, според вижданията, разбиранията и вярванията си. Тази статия има чисто информативен характер и който иска ползва по нещо, аз например си харесах циклите през които преминава тренировката.

   1. Не зададох въпроса си добре, за което се извинявам. Става въпрос дали автора на статията е пробвал този метод на трениране и дали е проработил за него. Иначи въппосът ми не беше за трицепса, а за тягата, защото е едно от основните базови упражнения, а не присъства в програмата. Моят гръб е изоставащ и за това просто се чудя дали ще се натоварва достатъчно.

    1. Може да редуваш клека с тяга през тренировка.

   2. Мисълта ми е друго. Че уж със дърпащите упражнения влиза и бицепса. Т.е вече с 2 упражнения за гръб и едно сгъващо бицепса е по натоварен от трицепса. А той като е професионалист сигурно е взимал по онова време нещо друго. На мен познати са ми казали, че имало бианабол или там нещо подобно.

    1. Да сметката показва 3 на 2 в полза на бицепса, но явно това е било добре за него. Колкото до анаболите, през 1949 - 50 та не са били толкова разпространени в Америка от колкото в Европа. В САЩ излизат наяве чак 10-тина години по-късно. Въпреки това никой не знае кой какво е взимал, но сравнение с днешните юнаци, дори и тези на квартално ниво е било направо детска игра 🙂
     Което води пак до начина на трениране, а не на "взимане" 🙂

  2. След тежък лег и раменна преса лично на мен трицепса ми е смазан..
   Може да се добави едно упражнение, което да доизпомпа трицепса, но не е задължително.
   Разгъване с горен скрипец 15-20 пов.

 3. Здравейте! Нищо не е споменато, за това дали е изпробвана програмата и какви са впечатленията от нея. Като гледам са използвани базови упражнения, но къде е тягата?

  1. Здрасти Валентин, това е материал който ми предостави Явор относно тренировката на Марвин Едер. Не е задължително да е лично опитана 🙂 Ако някой се престраши да сподели мение.

   Относно тягата, така е преценил Едер така е направил, явно се разчита не тежкия клек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още