вторник , 19 март 2019
Начало » Добавки » Протеинов шейк за всеки
Протеинов шейк за всеки

Протеинов шейк за всеки

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Протеина на прах е най-популярната хранителна добавка и няма как да е иначе. Всеки знае, че да гради мускули му трябват средно 2гр протеин на килограм телесно тегло.

Когато сме по леки набавянето на протеин от храна е сравнително лесно, 300 гр месо, литър мляко, 2-3 яйца, малко извара и сме ОК. Трудното става, когато минем 80-85 кг, а да не говорим за 90 кг. Тогава цифрата става далеч по-голяма. Дори и да успяваме да си „вземем протеина“ от храната, това всичкото дъвчене дотяга. Тук на помощ идва и протеина на прах. Един протеинов шейк или два, са напълно достатъчни да сглобим цифрата, стига да не е за сметка на храната разбира се.

Има и друг момент. Времето след тренировка, тук в първите 3о минути е много по-добре да изпием нещо от колкото да го изядем. Каквато и мотивацията да имате, за да си купите протеин, то неминуемо идва въпроса в какво е най-добре да го разтворя.

Много чест въпрос, макар и лесен за отгатване. Стандартно имаме три вида течности с които може да работим и това са вода, прясно мляко и натурален сок. В днешно време за предпочитане са първите две, тъй като протеините на пазара са с най-разнообразни вкусове и някак няма да се върже със сока.

ОК, добре де, кое е по-добре вода или мляко?

Нека отговоря така, и двата варианта са добри и няма по-добър или по лош, всичко зависи от трениращия какво иска. Ако сте на стрикна диета и ограничавате калориите, то протеина разтворен във вода е идеалния вариант. Другия момент е в следтренировъчния шейк. Там имаме нужда от бързина на усвояване, а допълнителните мазнини в млякото ще са пречка за това.

От друга страна ако търсите повече калории и протеин, то протеин разбъркан с мляко е класика. Помислете само, ако една доза протеин разтворите с 300 мл мляко вие имате поне 9 гр допълнително висококачествени белтъчни, а допълнителните мазнини и въглехидрати ще вднигнат калориите така необходими за качването на килограми.

Какъв е извода? Няма по-добър или по-лош вариант, всичко е въпрос на сметки, калорийни сметки!

 

100% Хидролизиран Суроватъчен протеин!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*