петък , 27 ноември 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Гръб от Франко Колумбо
Гръб от Франко Колумбо

Гръб от Франко Колумбо

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка от бодибилдинг иконата Франко Колумбо. Най-добрия приятел на Арнолд Шварценегер в спорта е именно „малкия“ италианец. Малък е разбира се е в кавички, тъй като освен ниският си ръст Колумбо е мнооого голям. два пъти Мистър Олимпия, най-силния културист през 70-те и не на последно място най-добрите гърди за всички времена обявени от сп. FLEX.

Днес обаче ще видим тренировката му за гръб, който между другото също е сред най-добрите в историята. Според Франко Колумбо гърба трябва да е така развит, че при поза „най-широк гръб отзад“ да няма пространство между ръцете и „перките“. В интерес на истината, малко са културистите който успяват да постигнат това.

По времето на Арнолд и Франко се е тренирало масово по шест дни в седмицата и тоталния хит е бил сплита:

Ден 1: Гърди + Гръб

Ден 2: Рамо + Ръце

Ден 3: Крака

Ден 4: Гърди + Гръб

Ден 5: Рамо + Ръце

Ден 6: Крака

Ден 7: ПОЧИВКА

Ето и програмата за гръб:

1. Набиране с широк хват пред гърди 6х10-15

2. Гребане с Т – щанга ( мечка) 4х10-15

3. Гребане на долен скрипец от седеж 4х10-15

4. Гребане с дъмбел 3х10-15 супер серия с:

5. Набиране до брадичката с тесен подхват 3х10-15

Посочените серии са работни. Разгледайте добре програмата, структурата и, и ако нещо ви хареса спокойно може да го взаимствате.Това е, сега разгледайте снимките на Колумбо и вижте за какъв гръб става въпрос!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*