тренирай

Гръб от Франко Колумбо

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 13 авг. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка от бодибилдинг иконата Франко Колумбо. Най-добрия приятел на Арнолд Шварценегер в спорта е именно "малкия" италианец. Малък е разбира се е в кавички, тъй като освен ниският си ръст Колумбо е мнооого голям. два пъти Мистър Олимпия, най-силния културист през 70-те и не на последно място най-добрите гърди за всички времена обявени от сп. FLEX.

Днес обаче ще видим тренировката му за гръб, който между другото също е сред най-добрите в историята. Според Франко Колумбо гърба трябва да е така развит, че при поза "най-широк гръб отзад" да няма пространство между ръцете и "перките". В интерес на истината, малко са културистите който успяват да постигнат това.

По времето на Арнолд и Франко се е тренирало масово по шест дни в седмицата и тоталния хит е бил сплита:

Ден 1: Гърди + Гръб

Ден 2: Рамо + Ръце

Ден 3: Крака

Ден 4: Гърди + Гръб

Ден 5: Рамо + Ръце

Ден 6: Крака

Ден 7: ПОЧИВКА

Ето и програмата за гръб:

1. Набиране с широк хват пред гърди 6х10-15

2. Гребане с Т - щанга ( мечка) 4х10-15

3. Гребане на долен скрипец от седеж 4х10-15

4. Гребане с дъмбел 3х10-15 супер серия с:

5. Набиране до брадичката с тесен подхват 3х10-15

Посочените серии са работни. Разгледайте добре програмата, структурата и, и ако нещо ви хареса спокойно може да го взаимствате.Това е, сега разгледайте снимките на Колумбо и вижте за какъв гръб става въпрос!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс