неделя , 31 май 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Тренирай с Джон Гримек
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренирай с Джон Гримек

Тренирай с Джон Гримек

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една програма за сила и мускулна маса на легендарния Джон Гримек.

Джон Гримек е шампион от 40-те години на миналия век и заедно със Стив Рийвс и Кланси Рос оформят елита на бодибилдинга по това време. Повече за Джон Гримек може да прочетете ТУК!

Едно време културистите са тренирали здраво цялото си тяло 3 пъти седмично, не е имало друг модел, не е имало сплитове, принципи на Уайдър, гуровци и всякакви щуротии, които ни налазиха днес. Може би това е и причината всеки един да има резултат. Просто са мислили, експериментирали, анализирали и след това са „блъскали“ здраво!

Гримек е типичен представител на това време, дори нещо повече той е бил на върха. А как е тренирал? Просто и тежко! Ето и една негова програма, която е прилагал, когато е искал да натрупа тегло.

Понеделник-Сряда-Петък

1. Военни преси прав – 5х3-5

2. Силово обръщане на щанга пред гърди – 5х3-5

3. Повдигане от лег – 5х3-5

4. Клек – 5х3-5

5. Мъртва тяга – 5х3-5 (без сряда)

Малко пояснения. Военната преса е без стойка, щангата се взима от земята  и се изтласква прав. Всичко на всичко 5 упражнения в 5 серии. Тежестите са такива, че да варират между 3 и 5 повторения, когато станат повече се качва с 5 кг. Това е! Тежко и просто или просто и тежко няма значение 🙂  Важното е, че Гримек е правил мускули по този начин, а и много други като него.

 

Ако искате да разберете повече за този тип тренировки прочетете СИСТЕМАТА БОСКО написана от Хари Паскал, близък приятел и тренировъчен партньор на Джон Гримек.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

  1. От известно време започнах да тренирам и да ходя на фитнес.Мака ри малко късно да се стегна за лятото, все пак е важно човек да спортува през цялото време.Тук показвате снимки, които за мен са прекалено мускулести, но е важно, те да се постигнат с тренировка и правилно хранене, а не с помощта на различни медикаменти, от които само се вреди на здравословното състояние.Статията е страхотна и се надявам да ни пишете пак.

  2. светльо

    А,това е интересно.

    • светльо

      Програмата ми предизвика интереса но ще я пробвам септември когато се захлади.Задължително.Сега не ми е момента в жегите. Ще споделя тогава за ефекта.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*