четвъртък , 23 ноември 2017
Начало » Рецепти » Лятна мусака
Лятна мусака

Лятна мусака

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите една рецепта, която много лесно се приготвя, а резултата е уникална мусака.

Необходими продукти:

– Картофи – 1,5 кг

– Тиквички – 3 бр

– Яйца – 5 бр

– Извара – 200 гр

– Сирене – 50 гр

– Кашкавал – 50 гр

– Кисело мляко 2% – 1 бр

– Зехтин – 3 супени лъжици

Приготвяне:

Подготвяме си една тавичка и нареждаме в нея предварително нарязаните на кръгчета картофи. След това се заемаме и с тиквичките, които също нарязваме на кръгчета и ги нареждаме върху картофите. Слагаме сол на вкус, две лъжици зехтин и заливаме с вода докато се покрият и мятаме във фурната. Пече се на 180 градуса.

След като омекнат картофите изваждаме тавата и разстиламе в нея изварата и натрошеното сирене. Сега разбиваме яйцата с киселото мляко в една купа и заливаме. Сега остана да настържем кашкавала най-отгоре и отново във фурната за 15 минути. Готово ! Какво съдържа всичкото това нещо 🙂

Ето и състава за цялото количество:

– Протеинприблизително 120 гр

– Въглехидратиприблизително 260 гр

– Мазниниприблизително 100 гр

– Калории – 2420

Е, това е приятели! Добър апетит 🙂

Само за Сериозно Трениращи!!!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на стотици хора в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече няколко години е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава и тук ще намерите необходимите знания за тази цел!

8 коментара

  1. В колко часа ти е последното хранене и какво съдържа ?

  2. Г-н Георгиев искам да Ви попитам как се храните когато не сте вкъщи и също така какво работите и как се храните на работа?

    • Александър Георгиев

      Здрасти Ники, всичко е въпрос на навик и сметки. Обикновено се храня 4 пъти и едното се пада когато съм на работа. Предпочитам да си нося сандвич с пиле или нещо в кутийка, но има дни когато се импровизира 🙂 Например консерва риба тон с един земел или протеинова вафла с едно кисело мляко. По-големия проблем при мен е, че по цял ден шофирам и постоянно имам срещи с разни хора, тъй като работя в търговска компания и рядко по обедно време съм в офиса. Но както казах в началото всичко е въпрос на навик. Просто трябва да знаеш какво е нужно да приемеш в тези хранения когато си навън и да си ги набавиш под някаква форма 🙂

      • Не е ли малко 4 хранения дневно?
        8 часа с един сандвич ми се вижда малко.
        Аз ям минимум два плюс някой и друг банан и пак ми се струва малко.

        • Александър Георгиев

          За мен е ОК 🙂 иначе почвам да дебелея. Няма 8 часа интервал всяко хранене е на 4-4,5 часа или нещо такова закуска-обед-закуска-вечеря!

          • По принцип знам че трябва на 3 часа да имаш хранене.

          • Александър Георгиев

            🙂 и аз така съм чел, но не е задължително да е така. За мен през 4 часа е по-добре.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*