Писна ли ви от пилешко?! Пиле с ориз, пиле с картофи, варени пилешки гърди и прочие и прочие. Е, ако сте състезател и се готвите за някъде, то няма как ще си дъвчите пилето и това е. Ами ние обикновените?!
Ето и добрата новина, ние обикновените, които тренираме в свободното си време имаме цялото разнообразие на света. Ние тренираме да сме здрави, да сме силни, да изглеждаме добре и така до като сме живи. Голяма работа, че подкожните мазнини не са 6%! На кой му пука, дори нещо повече, не е здравословно мазнините в тялото да са много ниски. Не гледайте културистите, в днешно време те не са еталон за здраве или здравословен начин на живот!
След като уточнихме някои неща, ето и рецептата за днес : „Свинско филе с гъби“. Да точно така, месото е свинско и нека фитнес експертите да протестират колкото си искат 🙂
Необходими продукти:
– Свинско филе – 500 гр
– Гъби – 500 гр
– Яйца – 2 бр
– Краве масло – 50 гр
– 50 гр брашно
– Кисело мляко – 200 гр
– Лимон – 1 бр
– Млян черен пипер
– Кимион
– Сол
Приготвяне:
Нарязваме филето на тънки ивици и ги овкусяваме с черния пипер, прибавяме малко сол и кимион. Взимаме една стъклена тавичка с капак, ако нямате ще трябва да завиете една обикновена тавата с алуминиево фолио. Нарязва се маслото на филийки и се разпръсква из тавата. Нареждат се филетата, а върху тях слагаме нарязаните гъби. Доливаме малко вода докато се покрият и изцеждаме лимона върху тях. Покриваме тавата с капака или фолиото и печем на 180 градуса.
Нека докато чакаме да приготвим соса. В една купа разбиваме яйцата, слагаме киселото мляко и отново разбиваме. Сега прибавяме брашното и доливаме с вода като бъркаме постоянно, така докато стане не много рядка смес – това е соса!
След като се задуши хубаво месото с гъбите вадим тавата и махаме похлупака, изсипваме соса и отново във фурната, само че този път без капак или фолио. Оставяме така за 15 -тина минути и вече сме готови 🙂
Гарнитура:
Тук всичко е въпрос на избор, може да си сварите отделно картофи или малко ориз, а може просто задушени зеленчуци.
Общ състав за 4 порции:
Протеини – приблизително 100 гр
Въглехидрати – приблизително 40 гр
Мазнини – приблизително 80 гр
Калории – 1280
Сега мога да ви пожелая само приятен апетит!
Здравей, Алекс , поздравления за сайта! Исках да те питам като човек, който е врял и кипял
във фитнес материята…не малко хора, сред които и лекари, ме убеждаваха дълго , че пилешкото е
наблъскано с антибиотици и е доста вредно…вследствие на това от година ям основно свинско, от което станах чувствително по-масивен- наблягам на свински врат, плешка, бут, от който си правя кюфтета…мисълта ми е…мога ли да продължа със свинското в този му вид без да се притеснявам, че мога да кача холестерол и въобще да си навредя на здравето? Благодаря
Здрасти Боби, добре е поне веднъж в годината да си правиш изследвания, да провериш машина как работи 🙂 Те ще ти покажат! Иначе от свинското се качва сила и маса повече от добре, както си рабрал вече. Но наистина е добре да се правят профилактични прегледи, най – малкото за твое успокоение.
Сашо страшен си. Супер вкусно. 🙂