тренирай

Френско разгъване с ДВА ДЪМБЕЛА

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 май 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес разгледаме едно малко нестандартно упражнение за трицепс. То не е в списъка с базовите движения, но определено има място сред най-ефективните.

Всеки един знае за "Френско разгъване от лег", то е класика по залите от десетилетия. Въпреки, че е едно от най-ефективните упражнения, натоварващо и трите глави на трицепса, все пак си има и някои минуси. На първо място за мен това е проблема с китките. Положението им е не естествено спрямо лоста и някои хора не се усещат комфортно. Това до някъде се компенсира когато ползваме крив лост, но не съвсем.

Втория проблем е с прекалено голямата тежест. Несъзнателно вкарваме в употреба и други мускули, което създава измамно чувство за сила, но така френското разгъване се превръща в нещо средно между пуловър, трицепсово разгъване, че и борцов мост понякога.

Едно трябва да е ясно, не е важно на нас да ние тежко, важно е тежко да бъде на мускула. Както се казва, тук е заровено кучето! Мускула не може да смята, не знае колко има на щангата, той усеща!

И сега идваме на темата за днешната статия. Разгъването от лег с два дъмбела елиминира по-горните два критични момента. Тук използваме чуков хват, тук китките са в свои води. Втория момент - елиминираме лудостта по тежестите.

Как да се прави?

Трябва ни една пейка и два дъмбела. Взимаме дъмбелите и лягаме. Ръцете сочат право нагоре, след това както са прави ги изнасяме под ъгъл около 45 градуса назад над главата. От тази позиция спускаме надолу покрай ушите и зад главата. В най-долната позиция лактите трябва да сочат тавана, право нагоре. Сега разгъваме нагоре до изходната позиция от 45 градуса над главата и изпънати ръце.

Това е! Тук номера е в тежестта, ако е голяма няма да стане работата, трябва да е точна! Как да разберем ли? Просто е, взимаме най-леките дъмбели и репетираме движението 8-10 пъти, след това взимаме по-тежки дъмбели и така докато уцелим нашите, с които правим поне 10 суперстриктни повторения. Ако някой успее, то ще разбере какво значи удар в трицепса!

Ако искате да видите още над 100 упражнения с илюстрации, описания и инструкции за изпълнение то "Бодибилдинг Анатомия" е за Вас!

[button color="red" size="medium" link="https://treniraibg.com/knigi/bodibilding-anatomiya" target="blank" ]Научи Повече![/button]

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Писнало ли ви е да клякате?! Ако е така, то имам една лоша новина за вас – без клякане работата няма да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Можете ли да правите КОФИЧКИ? Ако да - поздравление вие изпълнявате едно от най-добрите упражнения за горната част на тялото. Ако... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато се целта ни е покачване на сила мускулна маса, то базовите упражнения задължително трябва да присъстват в нашата тренировка. Упражнението,... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *