тренирай

Френско разгъване с ДВА ДЪМБЕЛА

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 май 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес разгледаме едно малко нестандартно упражнение за трицепс. То не е в списъка с базовите движения, но определено има място сред най-ефективните.

Всеки един знае за "Френско разгъване от лег", то е класика по залите от десетилетия. Въпреки, че е едно от най-ефективните упражнения, натоварващо и трите глави на трицепса, все пак си има и някои минуси. На първо място за мен това е проблема с китките. Положението им е не естествено спрямо лоста и някои хора не се усещат комфортно. Това до някъде се компенсира когато ползваме крив лост, но не съвсем.

Втория проблем е с прекалено голямата тежест. Несъзнателно вкарваме в употреба и други мускули, което създава измамно чувство за сила, но така френското разгъване се превръща в нещо средно между пуловър, трицепсово разгъване, че и борцов мост понякога.

Едно трябва да е ясно, не е важно на нас да ние тежко, важно е тежко да бъде на мускула. Както се казва, тук е заровено кучето! Мускула не може да смята, не знае колко има на щангата, той усеща!

И сега идваме на темата за днешната статия. Разгъването от лег с два дъмбела елиминира по-горните два критични момента. Тук използваме чуков хват, тук китките са в свои води. Втория момент - елиминираме лудостта по тежестите.

Как да се прави?

Трябва ни една пейка и два дъмбела. Взимаме дъмбелите и лягаме. Ръцете сочат право нагоре, след това както са прави ги изнасяме под ъгъл около 45 градуса назад над главата. От тази позиция спускаме надолу покрай ушите и зад главата. В най-долната позиция лактите трябва да сочат тавана, право нагоре. Сега разгъваме нагоре до изходната позиция от 45 градуса над главата и изпънати ръце.

Това е! Тук номера е в тежестта, ако е голяма няма да стане работата, трябва да е точна! Как да разберем ли? Просто е, взимаме най-леките дъмбели и репетираме движението 8-10 пъти, след това взимаме по-тежки дъмбели и така докато уцелим нашите, с които правим поне 10 суперстриктни повторения. Ако някой успее, то ще разбере какво значи удар в трицепса!

Ако искате да видите още над 100 упражнения с илюстрации, описания и инструкции за изпълнение то "Бодибилдинг Анатомия" е за Вас!

[button color="red" size="medium" link="https://treniraibg.com/knigi/bodibilding-anatomiya" target="blank" ]Научи Повече![/button]

Сподели с приятели

Подобни статии

Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още