четвъртък , 28 май 2020
Начало » Упражнения » КРЪНЧ – директен удар в пресата!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
КРЪНЧ – директен удар в пресата!

КРЪНЧ – директен удар в пресата!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!  Убеден съм, че почти всеки един от нас тайно или явно не е доволен от коремната си. Няма спор всеки иска „да изкара плочките“, но все нещо не е наред.

Нека първо изясним нещо. Всеки един, абсолютно всеки има коремна преса, но не всеки може да си я види. Дори човек, който не тренира, но с нисък процент подкожни мазнини има всичките онези квадратчета, към които така усърдно се стремим. В тоя ред на мисли, добрата коремна преса не е функция на тренировката, а на диетата!

Това уточнение бе важно, с цел елиминирането на празни очаквания и поредното разочарование. Във всяка една зала има хора, които правят коремни преси, повдигат краката, правят туистове, наклони, молитви и какво ли не, но…коремната преса я няма или почти се вижда, май.

След като изяснихме основния фактор, който „изкарва пресата“, нека сега се обърнем към тренирането и. Хубаво е да се тренира корема, но това не е нещо по различно от тренирането на всяка една мускулна група. Нищо по различно. Ако тренирате даден мускул веднъж седмично, защо корема да го тренираме 3 пъти например. Кой каза?

Нека стигна и по-далеч, коремната преса не се нуждае, от кой знае колко, дори напротив. Ако тренираме с базови упражнения като клек, тяга, раменни преси прав и други, корема взима едно сериозно участие, като стабилизираща мускулна група. Клека например няма да ви докара мускулна треска в корема, но определено ще е отнесъл „здрав бой“, дори след това да не направите и едно упражнение за преса.

Така, нека да не остава съмнение в това, че казвам да не тренираме корем. Не съм го казал, хубаво е да го тренираме, хубаво е да подържаме мускулите в тази област стегнати и здрави, а ако използваме и тежест, то след като стопим мазнините ще се радваме на едни хубави и дебели квадратчета.

Нека днес се обърнем към едно упражнение КРЪНЧ, което товари директно коремните мускули. Смея да твърдя, че това е едно от най-добрите упражнения. То елиминира участието на краката, елиминира инерцията и прави така, че всяко едно повторение влиза точно там където трябва.

крънч

И така, лягаме по гръб, сгъваме краката в колената, така както е показано на снимката. Ръцете са зад врата и почваме! Номера тук е, да се сгъваме само с помощта на коремните мускули, без крака, без кръст и без ръцете да дърпат главата 🙂

Трудно е, но 2-3 такива серии с по 15-20 БАВНИ повторения ще ви дадат всичко необходимо. Това е! Ако тренирате по съкратени тренировки тип хардгейнер или H.I.T. то друго не ви трябва. Правете това упражнение в края на тренировките, нека коремните мускули участват пълноценно до тогава в базовите упражнения и след това 2-3 финални изстрела…и коремната преса е до там!

Ако сте сериозни в тренировките си, това е книгата, която винаги трябва да ви бъде под ръка. Също като ренген, тя ще ви предостави поглед от вътре на вашите мускули в действие при всяко едно известно упражнение във фитнес залата!

Научи Повече!
Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

4 коментара

  1. Валентина

    Страхотен сайт!
    Много интересни материали!

  2. dimdammeister

    Вярно написано…. но от личен опит…мисля, че не е чак толкова трудно. Номера е да се правят и въртения, а и има възможности да се направят трудни.

  3. Определено едно от най-добрите упражнения да не кажа и най-доброто когато ви стане прекалено лесно без проблем може да добавите нужната тежест зад главата и да продължите.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*