четвъртък , 16 юли 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Големи ръце от Дейв Дрейпър
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Големи ръце от Дейв Дрейпър

Големи ръце от Дейв Дрейпър

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите тренировката за ръце на една легенда от 60-те години на миналия век.

Дейв Дрейпър е уникален културист и при по-добро стечение на обстоятелствата би бил сериозен опонент на Арнолд Шварценегер. Висок на ръст с много мускулна маса по себе си и ръце, които унищожават опонентите на сцената. Повече за него може да видите ТУК!

Дейв и Арнолд

Както своите колеги през 60-те, Дейв е използвал най-разпространения сплит тогава а именно:

Понеделник-Сряда-Петък : Гърди+Гръб+Крака, като често краката са оставали за вечерта, като втора тренировка през този ден

Вторник-Четвъртък-Събота: Рамо+Бицепс+Трицепс

Тогава е било така! Здрава работа, здраво хранене и да не се лъжем малко химия. Казвам малко, защото техните дози по това време са били „смешни“ дори за сегашните „квартални звезди“ в залите. Но… един е Арнолд, един е Дрейпър, един е Лари Скот, мога да изброявам до утре!

Ето и програмата, която Дейв Дрейпър често е изпълнявал:

БИЦЕПС:

 1. Сгъване седнал с наклонена облегалка 5х8
 2. Сгъване легнал по гръб на лежанка 5х8
 3. Сгъване на машина 5х8

ТРИЦЕПС:

 1. Бутане от лег с тесен хват 5х8
 2. Френско разгъване от сед с щанга 5х8
 3. Френско разгъване от лег с два дъмбела 5х8

ПРЕДМИШНИЦИ:

 1. Зотман згъване 5х8
 2. Сгъване на китките с щанга 5х12

 

Сериите са изпълнявани в пирамида, като най-тежката е предпоследна, а последната е малко по-лека. Доста сериозна тренировка, особено за нас обикновените трениращи. Въпреки това може да извлечем някой добри неща като сгъването от лег, разгъването с два дъмбела, зотман сгъване и т.н. Спокойно може да си изберете по едно упражнение за бицепс и трицепс и в следващата тренировка да опитате!

Дейв Дрейпър

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Съгласен съм, че всичко зависи от гените. Ако имаш силни гени можеш да натрупаш чиста мускулна маса с правилни тренировки, храна и почивка и да станеш относително голям и относително изчистен. Ако нямаш такива, винаги си оставаш посредствен с 40см ръка и дотам. По-здрави!

 2. След като дозите са били „смешни“, нека автора каже какви дози са взимали, защото всичко останало е в сферата на догадките. Когато някой е на стероиди, независимо дали си ги бие или ги приема орално, той е на химия. Сайта за натурално трениращи ли беше или може да взимаме опит от хора на лека химия? Ако изключим химиците в този спорт, май не остава много какво да се пише и публикува. Не виждам всеки ден 100+кг изчистени натурално трениращи, постигнали това само с храна и добавки. Да си кажем истината, какво можем да постигнем (поставям и себе си в тази група като натурално трениращ) следвайки тренировъчните принципи описани тук без прием на анаболи? По-здрави!

  • Александър Георгиев

   Здравей Кирил, определено си много прав, хората на химия не са пример за подражаване! Тук обаче става въпрос за легенди оставили следа след себе си и въпреки, че не са като нас може много да се научи от тях, а Дейв Дрейпър е добър пример в случая. Има голяма разлика с някой местен тулуп с два цикъла от интернет нали 🙂

   Относно дозите, не мисля да изпадам конкретика не ми е работа, но и Арнолд и Менцер са споменавали конкретни препарати и милиграми в свои интервюта през годините, да не говорим, че Лари Скот бе първия известен който говори с цифри.

   Та като съпоставя казаното от тях и това което съм чувал по залите се чудя, кой всъщност е шампиона и легендата!? Явно не става само с химия, ето тук е идеята, да покажа добри примери на умни и достойни билдери. Също така винаги в статиите обяснявам, кое е добре да се взаимства и кое не, как да се приспособи към нас и прочие, предполагам си забелязал 🙂

   Относно това кой какво може да постигне, тук има пръст гена, някои ще напреднат доста, други по-малко, но всеки може да качи мускули толкова, колкото му позволи скелетната рамка. За мен е напълно реално човек със среден ръст, нормална костна система да направи ръка 43 до 45 см при тегло 85 до 90 кг и тънка талия с очертания на пресата, което ще рече 10-12% подкожна мазнина. Може и повече, но ще е за сметка на теглото и талията, а талията е най-важна за добрата фигура!

   Е, няма да е 100+ кг и „одран“, а и на кого му е нужно! Но за обикновен човек е повече от добре. Виждал съм много примери за това, като включвам и себе си!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*