четвъртък , 21 февруари 2019
Начало » Тренирай със .... » Легендарни ГЪРДИ от Франко Колумбо
Легендарни ГЪРДИ от Франко Колумбо

Легендарни ГЪРДИ от Франко Колумбо

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имаше времена когато културистите се познаваха дори само по сенките им. Всички бяха различни, с различен вид, форма и мускули. Днес е по-различно. Ако скрием лицата на повечето няма да познаем кой, кой е! Еднакви, нечовешки огромни мускули, големи кореми, макар и релефни, и прочие!

От 100 години на сам, всеки културист бе с индивидуален вид и изглед. Като почнем от Гримек минем през Стив Рийвс, Лари Скот, Олива, Шварценегер, Зейн и Франко. Към края на 90-те всичко почна да се слива, а през новия век културистите взеха да излизат „по калъп“.

Направих това отколнение с цел да наблегна на Франко Колумбо и неговите уникално развити гърди. Тези гърди са определяни от някой капацитети в бодибилдинг средите като най-добрите за всички времена. И има защо, що се отнася до невероятно развитата им горна част. Просто няма такива „горни гърди“.

Ето и една типична тренировка за гърди на Франко Колумбо – 2 пъти Мистър Олимпия (1976, 1981)

 1. Повдигане от лег с щанга – 6х10-6 в пирамида
 2. Полу-лег с щанга – 5х10-6 в пирамида
 3. Кофички – 4х15-20 в суперсерия с:
 4. Кросовър – 4х15-20

Колумбо е много добър приятел и тренировъчен партньор на Арнолд Шварценегер. Тази програма той е правил 2-3 пъти в седмицата като са тренирали по класическия сплит тогава: 1.Гърди+Гръб, 2. Рамо+Ръце и 3. Крака, по някога са минавали на двуразови тренировки и са тренирали така: 1.Сутрин: Гърди+Гръб, вечер: Крака и 2. Сутрин: Рамо, вечер: Ръце.

Тренирали са 6 дни в седмицата, като при първия вариант има две тренировки за мускулна група, а във втория три седмично. Няма да е честно ако не се отбележи и невероятната генетика на Франко Колумбо, но както виждате крайния резултат е подплатен и с много, много работа!

Франко Колумбо

Най-бързоусвоимата протеинова формула!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

5 коментара

 1. Имам въпрос кофичките+кросовъра как точно трябва да се отразят на пекторала ? В смисъла каква е идеята и още нещо бях чел ,че точно Франко Коломбо казва, че е добре да се правят тежките серии последни , защото адаптацията идва към последно подадения й стрес. Какво мислите за това 🙂 Благодаря ви!

  • Александър Георгиев

   Здравей Марио,
   опитай суперсерията кофички и кросовър, и всичко ще се изясни. Може и да го е казал, но програмите му говорят друго, поне докато е бил активен културист. След това може и да е размислил 🙂 Фракно Коломбо, е голям привърженик на метода пирамида, може би има в предвид сериите.

   • Да, правя ги доста е добро за метаболитен стрес като край на тренировката, но просто исках да разбера дали има други позитиви :)) Иначе книгата на Арнолд – „Тайната на моя успех“ е най-ценното четиво за мен 🙂 Благодаря за отговора

 2. Само едно малко уточнение не е Франко Колумбо а правилното е Франко Коломбо

 3. Изцяло съм съгласен, че в днешно време културистите са изгубили всякаква индивидуалност и изглеждат много еднотипно. В последно време мисля, че единствения с по-естетична и интересна физикика, който се е появявал на сцената е Cedric McMillan.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...