тренирай

Легендарни ГЪРДИ от Франко Колумбо

5 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 22 мар. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имаше времена когато културистите се познаваха дори само по сенките им. Всички бяха различни, с различен вид, форма и мускули. Днес е по-различно. Ако скрием лицата на повечето няма да познаем кой, кой е! Еднакви, нечовешки огромни мускули, големи кореми, макар и релефни, и прочие!

От 100 години на сам, всеки културист бе с индивидуален вид и изглед. Като почнем от Гримек минем през Стив Рийвс, Лари Скот, Олива, Шварценегер, Зейн и Франко. Към края на 90-те всичко почна да се слива, а през новия век културистите взеха да излизат "по калъп".

Направих това отколнение с цел да наблегна на Франко Колумбо и неговите уникално развити гърди. Тези гърди са определяни от някой капацитети в бодибилдинг средите като най-добрите за всички времена. И има защо, що се отнася до невероятно развитата им горна част. Просто няма такива "горни гърди".

Ето и една типична тренировка за гърди на Франко Колумбо - 2 пъти Мистър Олимпия (1976, 1981)

 1. Повдигане от лег с щанга - 6х10-6 в пирамида
 2. Полу-лег с щанга - 5х10-6 в пирамида
 3. Кофички - 4х15-20 в суперсерия с:
 4. Кросовър - 4х15-20

Колумбо е много добър приятел и тренировъчен партньор на Арнолд Шварценегер. Тази програма той е правил 2-3 пъти в седмицата като са тренирали по класическия сплит тогава: 1.Гърди+Гръб, 2. Рамо+Ръце и 3. Крака, по някога са минавали на двуразови тренировки и са тренирали така: 1.Сутрин: Гърди+Гръб, вечер: Крака и 2. Сутрин: Рамо, вечер: Ръце.

Тренирали са 6 дни в седмицата, като при първия вариант има две тренировки за мускулна група, а във втория три седмично. Няма да е честно ако не се отбележи и невероятната генетика на Франко Колумбо, но както виждате крайния резултат е подплатен и с много, много работа!

Франко Колумбо

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече

5 коментара

 1. Имам въпрос кофичките+кросовъра как точно трябва да се отразят на пекторала ? В смисъла каква е идеята и още нещо бях чел ,че точно Франко Коломбо казва, че е добре да се правят тежките серии последни , защото адаптацията идва към последно подадения й стрес. Какво мислите за това 🙂 Благодаря ви!

  1. Здравей Марио,
   опитай суперсерията кофички и кросовър, и всичко ще се изясни. Може и да го е казал, но програмите му говорят друго, поне докато е бил активен културист. След това може и да е размислил 🙂 Фракно Коломбо, е голям привърженик на метода пирамида, може би има в предвид сериите.

   1. Да, правя ги доста е добро за метаболитен стрес като край на тренировката, но просто исках да разбера дали има други позитиви :)) Иначе книгата на Арнолд - "Тайната на моя успех" е най-ценното четиво за мен 🙂 Благодаря за отговора

 2. Само едно малко уточнение не е Франко Колумбо а правилното е Франко Коломбо

 3. Изцяло съм съгласен, че в днешно време културистите са изгубили всякаква индивидуалност и изглеждат много еднотипно. В последно време мисля, че единствения с по-естетична и интересна физикика, който се е появявал на сцената е Cedric McMillan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още