Варени пилешки гърди за вечеря
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да ви представя една от любимите ми идеи за вкусна и хранителна вечеря. Не е нещо "завъртяно", дори напротив.
Както знаем, вечерята е едно от важните хранения за деня. Е, не е като закуската или това след тренировка, но си е важно отвсякъде. Тежестта на вечерята е доста голяма, ако се съобразяваме с калории, въглехидрати и прочие. Все пак се знае, че по това време не ни трябват въглехидрати много, много, особено ако поддържаме талия.
Ето днешното предложение!
Продукти:
- 200 гр сурови пилешки гърди
- 200 гр картофи
- 1/2 консерва червен фасул
- 1 стръкче пресен лук
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка оцет
- 1 стръкче пресен копър
- щипка червен пипер
Приготвяне:
Слагаме месото да се вари, успоредно с това в отделен съд варим и картофите. След като се свари месото го накъсваме на ситно и го заливаме с едната лъжица зехтин и поръсваме с червения пипер. След това нарязваме картофите и ги заливаме с другата лъжица зехтин, слагаме оцета, нарязваме на ситно пресния лук и копър и ги разбъркваме добре. Сега в чинията имаме пилешко месо и чудна картофена салата. Но това не е всичко, правим място в чинията и слагаме фасула. Е, щастието вече е пълно.
Какво има в чинията:
- Протеин - 50 гр
- Въглехидрати - 40 гр
- Мазнини - 20 гр
- Калории - 540
Това приятели е порция за човек около 90 кг, ако сте по-леки или по-тежки ще се наложи да си поиграете с количествата малко, но важна е идеята 🙂
Мноооого добро! Импровизацията със зелен фасул от буркан ми се получи 🙂