Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Джеферсън КЛЕК

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 фев. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново се върнем към корените на бодибилдинга и изровим от там едно уникално упражнение.Правили ли сте някога Джеферсън клек? Не?! Е, никога не е късно да се опита. Нека го направим сега!

Както знаете, упражненията които правят мускули, не са кой знае колко много. Списъка е изграден от упражнения предимно с щанга, дъмбели, лостове и успоредки. Голяма скука а?! Скука, скука ама работи. Без базови упражнения не става, просто не става.

Въпреки това винаги има варианти за разнообразие, пак с щанга, пак с дъмбели и същото това старо и "не модерно" оборудване. Джеферсън клека е едно уникално упражнение и ако го правите за първи път, то ви чака ужасна мускулна треска в бедрата. Всъщност не само там.

Джеферсън клека товари квадрицепсите, задните бедра, задника, кръста, прасците дори трапеца! Е, това ако не е базово упражнение, здраве му кажи.

Как се прави? Първо забравете за големите тежести докато не се научите да го правите по ноти. Поставяте щангата на подиума, обкрачвате я така, че да е между краката. Сега приклякате и хващате с едната ръка лоста пред тялото, а с другата зад него. В тази "малко странна" поза се изправяте на горе. Сега разбирате, че няма нужда от много много изхвърляне с тежестите. Тук най-важно е правилното изпълнение.

джеферсън клек схема

Много рядко ще видите някой да прави това в залата. Къде от незнание, къде от мързел или тесногръдство, няма значение. Факт е обаче, че това е едно от най-добрите упражнения за крака.

Джеферсън клек може да се изпълнява самостоятелно, но за мен най-добре то да е  второ упражнение след стандартният клек. Опитайте и на другия ден ще разберете как ходят моряците.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване! Това упражнение носи името на неговия... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Правите ли мъртва тяга? А, мъртва тяга с дъмбели? Е, преди някой да си каже, че това е „женско“ упражнение, нека... Прочети повече

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още