тренирай

Джеферсън КЛЕК

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 фев. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново се върнем към корените на бодибилдинга и изровим от там едно уникално упражнение.Правили ли сте някога Джеферсън клек? Не?! Е, никога не е късно да се опита. Нека го направим сега!

Както знаете, упражненията които правят мускули, не са кой знае колко много. Списъка е изграден от упражнения предимно с щанга, дъмбели, лостове и успоредки. Голяма скука а?! Скука, скука ама работи. Без базови упражнения не става, просто не става.

Въпреки това винаги има варианти за разнообразие, пак с щанга, пак с дъмбели и същото това старо и "не модерно" оборудване. Джеферсън клека е едно уникално упражнение и ако го правите за първи път, то ви чака ужасна мускулна треска в бедрата. Всъщност не само там.

Джеферсън клека товари квадрицепсите, задните бедра, задника, кръста, прасците дори трапеца! Е, това ако не е базово упражнение, здраве му кажи.

Как се прави? Първо забравете за големите тежести докато не се научите да го правите по ноти. Поставяте щангата на подиума, обкрачвате я така, че да е между краката. Сега приклякате и хващате с едната ръка лоста пред тялото, а с другата зад него. В тази "малко странна" поза се изправяте на горе. Сега разбирате, че няма нужда от много много изхвърляне с тежестите. Тук най-важно е правилното изпълнение.

джеферсън клек схема

Много рядко ще видите някой да прави това в залата. Къде от незнание, къде от мързел или тесногръдство, няма значение. Факт е обаче, че това е едно от най-добрите упражнения за крака.

Джеферсън клек може да се изпълнява самостоятелно, но за мен най-добре то да е  второ упражнение след стандартният клек. Опитайте и на другия ден ще разберете как ходят моряците.

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Лицевите опори винаги са били символ на силата и формата на горната част на тялото. Правилно направените лицеви опори изграждат гърдите, раменете, горната част на... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да ви представя едно уникално упражнение за рамене, а именно Z-преса. То е малко популярно у нас и едва... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.