zma

Много протеин в една чаша

29 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 08 ян. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви дам една идея за високо протеинова напитка. Всеки знае,че за да растат мускулите имаме нужда от много протеин. Безспорен факт!

Понякога приемането на толкова много протеин ( поне 2 гр на килограм телесно тегло ) особено ако сме по-тежки не е никак лесна работа. Но както казва Майк Матаразо, когато нещо ти е трудно да изядеш тогава го изпий.

Сега е момента да напомня, че ако нямате миксер, блендер, кухненски робот или нещо подобно, то е време да се обзаведете кухнята с една такава машина. Повярвайте, ще ви спести много време и усилия!

В днешната рецепта основните елементи са два - мляко и извара. За някои, както и за мен приема на извара е голямо изпитание, направо си е гадна работа 🙂 ,но... изварата си е извара и до днес си остава един от най-полезните източници на протеин.

И така взимаме миксера, изсипваме в купата един литър прясно мляко 2%, след което изсипваме 300 гр обезмаслена извара, една лъжица мед за вкус и имаме един литър висококачествен протеин. Ако му се разбият съставките и се сравнят с някой от модерните и лъскави протеини по магазините, ще видите че няма кой знае каква разлика, освен една - цената!

Нека все пак да видим какво има в този "бъркоч"

  • Протеин - 80 гр
  • Въглехидрати - 60 гр
  • Мазнини - 25 гр
  • Калории - 785

Всичкото това се събира точно в 4 водни чаши, така ще имате по 20 гр високо качествен протеин за чаша. По две чаши с 1-2 банана между трите основни хранения ще са всичко от което се нуждаете, за да мръдне стрелката на кантара с няколко деления на горе!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Все по-често днес хората обръщат внимание на това как и с какво се хранят. Нека днес разгледаме еволюцията на хранене и... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В света на здравословното хранене и фитнеса, зеленчуците играят ключова роля. Те са източник на витамини, минерали и фибри, които подпомагат... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Изварата е млечен продукт с богато наследство и широка употреба в хранителната култура на много народи. Тя е известна със своите... Прочети повече

29 коментара

  1. Здрасти,понеже в статията се споменава,че този тип шейкове по нищо не се различавали от протеина продаван по магазините,та искам да попитам може ли наистина тази напитка да се пие вместо хранителна добавка? В смисъл с нормален хранителен режим и тренировки,но вместо да се взимат аминокиселини и т.н. боклуци,като добавки, да се приема това,като естествен източник на белтъчини?

    1. Здрасти Lubo, със сигурност има разлика, но с този "домашен" шейк се получава чудесен източник на протеин. Това е бил едно от типичните протеинови питиета преди 50-60 години. Ако ти понася вкуса и лактозата в млякото то това е идеално допълнение към хранителния режим.

      Имай в предвид, че посочения пример е за целия ден и не се пие на веднъж, а поне на 2 или 3 пъти!

  2. Aз пък вчера сварих едно цяло пиле беше около 1,300,смлях го,и го изпих,така ме зареди че ми беше много яко..поздрави на всички.

  3. Здравейте.Добре ли е да се приема такъв тип шейк преди лягане?

    1. Може ноне целия, в дадения пример количеството е за 2 или 3 шейка. Просто си направи по-малко или ако го направиш то си остави 1/2 или 1/3 за преди лягане.

      1. Здравей, какво ще кажеш за скира, има качествата на изварата не е много по лесен за консумация.

  4. Здравейте. Тъй като тук където съм, извара няма, мога ли да го правя със 300 грама моцарела, доста е добра, дори дава повече от изварата. Поздрави.

  5. Здравейте приятели на Тренирай - Б Г.
    Днес ще ви представя най новият си протеинов шейк!

    Ето рецептата:
    500 гр прясно мляко - обезмаслено.
    консерва риба тон - прецедена.
    3 сурови яйца.
    миксира се и е готово за консумация.

      1. Да. 🙂 Днес си направих шейка след плажа но с 2-е консерви риба тон и 2-е яйца - сурови с 400 гр. прясно мляко. Перфектно стана. Може да замести закуска,обяд та дори и вечеря ( БЪРЗА).Става цял шейкър и то с добър вкус.Другото важно нещо е че утолява жаждата.Примерно от плажа. 🙂
        Поздрави.

    1. Сложи и малко мед за вкус и те признавам...Отказа ме да ям за следващите 12 часа с тази рецепта..

  6. М.. страхотен шейк.Много си падам по такива "бъркочи".Вкъщи постоянно съм на подобни неща.) Мога да ви предложа и аз един протеинов шейк.Който иска да опита. 120 гр пилешко месо,2-3 лъжици варен ориз,300 гр прясно мляко.Разбива се в блендера и готово.Обяда е сервиран.)Добър апетит.

    1. Леле пиле с ориз на шейк! Никога не съм мислил в тази насока 🙂 Поздрави!

      1. 🙂 Да Сашо,пробвай и ми кажи как е.Това е един бърз обяд примерно.)

        1. Нали не е сурово. За първи път чувам за това. А за яйцата Светли не те ли е страх от салмонела.

          1. Естествено че не е сурово.Сварено е.А яйцата си ги пия цял живот сурови без да сам хващал салмонела.Не ме е страх.:)

    1. Няма съществена разлика между киселото и прясното мляко, въпрос на вкус!

      1. 1 кофичка кисело мляко ли да слагам с 300г. извара?Ако го права с него.

        1. Ще трябват 2 кофички по 500 гр или 2,5 по 400 гр, за да е точно. Иначе може и с една кофичка, но изварата да е наполовина или 150 гр. Ще трябва да се долее и вода, за да не е съвсем гъсто.

  7. Аз пия по подобен начин, но прибавям банана и всичко го бъркам.Увеличавам само млякото, защото когато е по-гъсто се усеща вкуса на изварата, а аз не я понасям.. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка