витамин с

Рамена под прицел

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 25 ян. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите една тренировка, която ще подложи на изпитание рамената и на най-коравите от нас. Това не е шега работа, но всеки може да пробва... стига да е заслужил!

Какво означава заслужил? Разбира се, че трябва да имате известен стаж, който трябва да бъде подплатен най-вече с конкретни резултати. Ако започвате сега, то отложете експеримента за след най-малко година, ако си мислите, че сте стари кучета вече то ОК, но умната.

Днешното предложение е от  три упражнения, което за мен е максималния брой упражнения за една мускулна група. Напомням отново, че нямаме нищо общо с "батките" от списанията и, че  "нашия бодибилдинг не е като техния".

Да започваме:

  1. Раменни преси с дъмбели - 5х12,10,8,6,10
  2. Вертолет - 3х8-12 в суперсерия с:
  3. Разтваряне с дъмбели в страни - 3х12-15

Тук има всичко! Товарите цялата зона на " рамена и трапеца " - всичко! Дори и задното рамо ( за тези които държат на него). Нека направим един анализ на нещата.

Първото упражнение е силово и целта е да работим с максимално големи тежести. Сериите се изпълняват в пирамида като се повишава тежестта и се намаляват повторенията. Последната обаче е с 20% по-лека тежест и повече повторения, тя има за цел да довърши рамената, ако все още е останало някаква сила в тях. Това упражнение е задължително. Няма как да изградите големи рамена без изтласкващо упражнение с дъмбели или щанга. Просто без тях не става.

Вертолета е едно уникално упражнение то се прави с хват на ширина на раменете, така акцента предимно е върху рамената и по-малко върху трапеца. Учудващо за някои, то товари много добре и задното рамо! Правите ли го чисто, ще отстреляте от упор раменете, а суперсерията със следващото упражнение е няма да им остави никакъв живец.

Опитайте и ще получите уникално натоварване, а като бонус напомпване, което ще се помни дълго!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Водени от желанието си за физическо развитие и подобрение, ние започваме да тренираме във фитнеса. Целта ни е да постиганем на... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви преставя метода 5/3/1 - една от популярните тренировъчни схеми, създадена от силовия треньор и автор на книги Джим... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки, който прекрачи прага на фитнес залата се стреми към едно от тези две неща, да покачи мускулна маса или да... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *