тренирай

Рамена под прицел

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 25 ян. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите една тренировка, която ще подложи на изпитание рамената и на най-коравите от нас. Това не е шега работа, но всеки може да пробва... стига да е заслужил!

Какво означава заслужил? Разбира се, че трябва да имате известен стаж, който трябва да бъде подплатен най-вече с конкретни резултати. Ако започвате сега, то отложете експеримента за след най-малко година, ако си мислите, че сте стари кучета вече то ОК, но умната.

Днешното предложение е от  три упражнения, което за мен е максималния брой упражнения за една мускулна група. Напомням отново, че нямаме нищо общо с "батките" от списанията и, че  "нашия бодибилдинг не е като техния".

Да започваме:

  1. Раменни преси с дъмбели - 5х12,10,8,6,10
  2. Вертолет - 3х8-12 в суперсерия с:
  3. Разтваряне с дъмбели в страни - 3х12-15

Тук има всичко! Товарите цялата зона на " рамена и трапеца " - всичко! Дори и задното рамо ( за тези които държат на него). Нека направим един анализ на нещата.

Първото упражнение е силово и целта е да работим с максимално големи тежести. Сериите се изпълняват в пирамида като се повишава тежестта и се намаляват повторенията. Последната обаче е с 20% по-лека тежест и повече повторения, тя има за цел да довърши рамената, ако все още е останало някаква сила в тях. Това упражнение е задължително. Няма как да изградите големи рамена без изтласкващо упражнение с дъмбели или щанга. Просто без тях не става.

Вертолета е едно уникално упражнение то се прави с хват на ширина на раменете, така акцента предимно е върху рамената и по-малко върху трапеца. Учудващо за някои, то товари много добре и задното рамо! Правите ли го чисто, ще отстреляте от упор раменете, а суперсерията със следващото упражнение е няма да им остави никакъв живец.

Опитайте и ще получите уникално натоварване, а като бонус напомпване, което ще се помни дълго!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още