петък , 10 юли 2020
Начало » Мотивация » Кога да тренираме
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кога да тренираме

Кога да тренираме

Кога да тренираме? Кое е най-доброто време за тренировка през деня? Кога има най-добър резултат?

Тези и подобно на тези въпроси си е задавал всеки един от нас. Колкото и добре да тренираме винаги сянката на съмнението надвисва, когато нещо не върви както трябва.

Казват, че най-доброто време за тренировка е следобед между 16 и 20 часа. Също така казват, че второто най-добро време е преди обяд между 10 и 12 часа. Казват! Имало научни доказателства!

Добре де, какво правим, ако точно тогава не може да тренираме?! Няма да имаме резултати? Ще се сбогуваме с мечтата за големи мускули?! Или пък „гуруто“ ще поклати неодобрително глава и ще каже: “ момче така нищо няма да стане“.

Стига глупости! Дори и да има нещо вярно в дадените часови пояси, никой не може да ме убеди, че те са по-важни от добрата тренировка, адекватната почивка и отличното хранене. Ако тези три елемента са ви изпипани до край, ще дръпнете много повече от човек, който чете и следва час по час, това което някой някъде е обявил за правилно!

Приятели, мускулите не знаят дали е вечер или сутрин. Дори не знаят дните от седмицата, но… много добре знаят, кога са тренирани тежко, много добре знаят, че се нуждаят от храна и почивка, и въобще не им пука колко е часа!

Примери има много. Лари Скот, първия Мистър Олимпия е тренирал късно вече след 23 часа. Отивал е след работа и след като си е свършил задълженията в къщи. Серджо Олива също е бил по късните тренировки. Боер Ко пък е тренирал рано сутрин в 4 часа, след което е отивал на лекции.

Часът не е важен, важна е тренировката, важна е храната, важна е почивката, а ако пък имате щастието да тренирате в „най-доброто време“ ОК, ако ли не майната му, то не определя крайния резултат!

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. dimdammeister

  Тренирал съм в различно време. Зависи от ангажиментите. Преди години, като по-млад ставах през лятото около 5ч. закусвах, и в 6.30ч. тръгвах. Или, пак през лятото, ако не можех да стана сутринта, тренирах около 22.00. За да тренирам и за да ми остава време за другото, открай време жертвам съня си, защото да имаш този режим който Сашо е написал, значи да имаш наследство и нищо друго да не правиш. Но да легнеш в 4.00 и да спиш до 14.00, не е добре, защото ако е постоянно ще получиш инверсия на съня, през деня е шумно и трудно се спи, съня не е така качествен и ред други неща.

  Ако си млад, можеш и след безсънна нощ да правиш тренировка. На кой не се е случвало. Ако си обаче състезател и ти трябват резултати, ги губиш. Едно е за мускулна маса, друго е ако трябва да постигнеш определени резултати. Така че, всеки с определен вече опит, би трябвало да знае.

 2. Пламен

  Добре де, а защо тогава масово хората казват лягай си рано?По тази логика дали ще си легна в 4 сутринта и ще спя до 14:00 следобед или ще легна в 22:30 и ще спя до 7, пак ще спя 8-10 часа…Аз мисля, че няма значение и кога лягаш и кога тренираш, важно е да се въстановяваш добре и да се храниш както трябва!

  • Александър Георгиев

   Ами казват лягай рано за да спиш повече 🙂 ако си на училище или работа ставаш към 7ч, и като си легнеш в 1-2 ето ти недостиг на сън! Просто такъв ни е ритъма. Обаче ако не си в този режим на ангажименти, то 8-10 часа непрекъснат сън си е 8-10 часа сън не зависимо от времето на деня.Както обичам да казвам всичко е въпрос на математика! Така, че прав си в разсъжденията 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*