петък , 10 юли 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Ударен метод за мускулна маса
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Ударен метод за мускулна маса

Ударен метод за мускулна маса

Как да кача? Искам да съм повече килограми! Как да тренирам за да раста? Напоследък  приятели водя кореспонденция по тези или подобни въпроси.

Обикновено към мен се обръщат момчета след 1-2 години лутане, тренирали по какъв ли не 4-5 дневен сплит и се чудят защо все още са 60-65 кг! Ама един много як в залата ми каза да правя така, така пише един къде си, пък и Рони Колман тренира 6 пъти в седмицата. Все доводи, които нямат никаква стойност.

Искам едно да е ясно, този якия в залата, не е станал такъв за една година. Тренирал е много дълго време или пък е забравил да каже, че ползва стероиди! Какъвто и да му е филма, то това което казва или прави едва ли ще ти помогне особено!

Мускулна маса се прави бавно, постепенно, с много труд, упоритост, последователност и за дълъг период от време, всеки който казва нещо друго или не е наясно с нещата, или спестява да каже някоя тайна измервана в кубици, но както знаете тук при нас в Тренирай.БГ тези „тайни“ не са на почит.

И така приятели днес ще ви покажа един метод за качване на тегло взаимстван от легенди живели и тренирали в предстероидната ера, легенди които са оставили имената си в историята.

ПРОГРАМА:

1. Клек с щанга – 1х15 в суперсерия с Пуловър – 1х15

2. Клек с щанга – 1х12 в суперсерия с Разтваряне с дъмбели от лег – 1х12

3. Клек с щанга – 1х10 в суперсерия с Пуловър – 1х15

4. Клек с щанга – 1х8 в суперсерия с Разтваряне с дъмбели от лег – 1х12

5. Клек с щанга – 1х12 в суперсерия с Пуловър – 1х15

Сериите се правят в пирамида като 4-тата е най-тежка, след това намаляваме килограмите с 20% за последната. След всяка серия клек се прави пуловър или разтваряне с дъмбели в суперсерия както е показано на схемата. Почивката между суперсериите е толкова колкото да се нормализира пулса. 

10 минути почивка

6. Раменни преси с щанга пред гърди – 3х12,10,8

7. Набиране – 3х макс , ако правите повече от 12 повторения е време за тежест на колана

8. Кофички – 3х макс , схемата е същата, минете ли над 12 повторения и в 3-те серии слагате тежест

Сериите при рамото са в пирамида, при кофите и набирането са 3 еднакви, толкова колкото можете до отказ, почивките отново колкото да се нормализира пулса.

10 минути почивка

9. Мъртва тяга – 3х15,12,10

Това е края, ако са ви останали някакви сили то тягата ще ги изцеди до край. Тук повторенията умишлено са завишени, не ви трябват силови опити, не и в края на една уморителна тренировка. От друга страна повечето повторения ще направят така, че цялото тяло да трепери, от вътре и от вън.

Сега е време за почивка! Колко? Старите билдери са тренирали 3 пъти седмично, но…това най-вероятно ще е много за обикновения трениращ! За това правете минимум 2 или 3 дни, пълна почивка съпроводени със здраво ядене и сън! Дори може да се наложи да почивате  4 или 5 дни преди да се върнете, ако е така –  направете го! Ако усетите, че ви трябва само една тренировка в седмицата – направете го! Важен е крайния резултат, а той е след 8 или 12 седмици на имате поне 6-7 килограма мускули в повече!

Предупреждение: Не правете програмата, ако нямате безупречна техника на изпълнение на упражненията, не сте си подсигурили качествена храна и не сте готови да си лягате рано и да спите по 8-10 часа на денонощие!

 

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

24 коментара

 1. Светослав Стоянов

  Пълни простотии. Вземи прочети някой учебник, говори с култористи и ще разбереш кое как и защо се прави.

 2. Здравейте! Имам въпрос.Защо са тези 10 минутни почивки ,така няма ли тялото ни да „изстине“ и да се намали интензивността на тренитовката като цяло . Аз съм виждал някаква алтернатива на тази програма,ако мога така да се изразя ето я и нея.. 1×20 серия клек 1×20пулоувър 3×10 лег 1×20 пулоувър , след което набирания или чукчета 3×10 ,раменни преси 3×10 , тяга 1×15 ,и ако има сили на финала кофи+сгъване с прав лост до отказ… съвет ? Подходяща ли е за всеки с добър опит и правилна тебника . Почивките тук са само от по минута и половина и ..мисля този вариант за по – добрия доказано работи , но само за хора с опит в базовите упражнения. Поздрави!

  • Александър Георгиев

   Здрасти Наско, нищо няма да изтине, тази комбинация в първата част е убийствена и ще ти трябва всичките тези 10 дори повече минути, за да се съвземеш и да правиш следвашите упражнения с адекватна тежест. Ако си я спестиш, втората част от тренировката няма да е на макс.

 3. Любомир

  Здрасти. Реших да опитам тази програма. Харесва ми че е така базова и тежичка, обаче една тренировка отнема почти 90 минути като правя по-малко от 10 минути почивка между отделните части. На много места обаче се казва да не се тренира повече от 60 мин. Проблем ли е, че тренировката е толкова дълга и мислите ли че ще е по-добре ако се съкрати малко, например вместо да се правят набирания и кофички в една тренировка, да се редуват един път кофички един път набирания?

  • Александър Георгиев

   Да нормално е, тук тренираш цялото тяло и то с тежки упражнения. Това за 60 те минути не важи тук 🙂 Ако си по някой сплит може и под 60 минути да паднеш но не и тук. Тук тренираш веднъж на 3-4 дни, ако сметнеш общото време на седмична база идва същото дори по-малко.

 4. Програмата е един път ,но имам един въорос.С какво да заменя кофичките във фитнеса който тренирам няма уред за кофички ,а няма как да сменя залата? Благодаря!

  • Александър Георгиев

   Здрасти Стоян, радвам се,че програмата ти харесва. Кофти работа с кофичките, във всяка зала трябва да има успоредка , но…

   Както и да е, може да сложиш повдигане от лег, само че им размени местата с раменната преса.

   • Благодаря за бързия отговор. Пожелавам успех на всички различни и трениращи!!!

 5. трениращия

  тежичка е

 6. светльо

  О.. тази програма не е за всеки.Доста е тежичка.Още в началото на суперсериите ще има фалит.Да не говоря за втората половина на тренировката.Много ще изпопадат по пътя.Но който оцелее,ще може да продължи напред.Хареса ми,много е базова.Заслужава името „ХЕРКУЛЕС“.

 7. Разтварянето с дъмбели от лег е както се прави флайс ли е.

  • Александър Георгиев

   Да тук така му викат, но в оригинал е с изпънати ръце!

 8. Божидар

  Това не е ли програмата за маса на Джон Гримек?

  • Александър Георгиев

   Е, не е 1 към 1 но е от този тип програми с които Гримек и другите са качвали килограми преди 70-80 години.

   • Божидар

    Тук казваш Гримек и другите- т.е. тренират заедно по едни и същи програми и всички са имали прогрес. Сега уж строго индивидуално и да не пипаме друго без да се обадим на изключен телефон и после да ни върнат еврейско обаждане (знаеш за кого говоря) или шарлатани продаващи „пакет услуга“ по интернет и с пет приказки или анкета, ама всичко знаят за теб.

    • Александър Георгиев

     Май си злопаметен 🙂 Всеки си има стил на поведение, методи на работа и каквото се сетиш. Индивидуалното в случая е ти как приемаш нещата и как ги прилагаш спрямо теб, тялото ти, характера, начина на живот и прочие и прочие…

     Едно време както си се уверил от книгите, нещата са били по-прости и хората са качвали килограми като луди. Какво му е сложното да разбере човек, че 5-6 са упражненията, които могат да те променят, от там нататък е постоянство, воля, много труд, пот, кръв и здраво ядене 🙂

     Днес всичко се усложнява изкуствено, говори се на научен език, термини, професионални лафове и куп глупости, които само те объркват. А колкото е по-объркан човек, токова е по-склонен да си плати! Просто така работи системата 🙂

     • Божидар

      Не точно, помня и добро и лошо! 🙂

      Интересно ми стана от това, че старите билдери са имали качествени и функционални мускули, били са гъвкави. Все качества, които сегашните грозно огромни момчета не са и сънували.

      Попадна ми една книжка в интернет на Боб Хофман за изправянето на ръце и балансирането, където пише, че всеки билдър задължително го е павил.

 9. Може ли да се редува с преден клек ?

  • Александър Георгиев

   Може, но защо?! Ако няма причина от здравословен характер, то клека е без алтернатива, той на практика е основата на цялата програма.

 10. Поздрвавления за програмата и статията!Искам да попитам автора дали се е замислял да представя статиите и програмите си във видео блог?Смятам че ще има голям интерес и най-вече полза за всички трениращи.Весели празници на всички

 11. Това ми харесва много и супер различно което една от причинита мускула да расте естетсвено базироно на базовото чесно казано тук има много различни и все ефективни програми бих искал да го опитам , но съм почнал нещо друго и и искам за сега да не го променям , но пък веднъж в семицата да вкарам тази програма просто за опит не за постоянно със сигурност няма да ми навреди !!!
  Поздравления за статията Сашо наистина е нещо ново и заслужено си спеелва интереса към нея и весели празници на всички които посещават този сайт както и на основателя му Ал.Георгиев !!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*