Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Защо тренираме?!

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 24 ное. 14 от Александър Георгиев

Защо тренираме? Каква е причината да ходим в залата, на лостовете или да тренираме у дома? Мускули! Преса! Мацки! Суета или нещо друго?

Причините са адски много и все основателни, но днес искам да разгледаме една, която аз смятам за много важна и би трябвало да е първата и основна.

Здравето!

Здравето от всякъде, от вътре и отвън. Тялото е една машина, която не се състои само от мускули и кости. Тук имаме редица системи, които трябва да функционират добре и да ни служат дълго, дълго време преди някоя да излезе от строя. Поддържайте своята "машина" така както се грижи автоманиак за своята кола. Следете всичко да е изправно и да работи.

Само се загледайте за 10-15 минути на улицата, погледнете хората, които минават, вижте ги добре. Обзалагам се, че преобладават тези, чиито машини са "скапани" и "раздрънкани", като 30 годишни автомобили "нов внос" :). Ще видите, дебели хора, ще видите отпуснати и прегърбени, ще видите "меки", които незнаят кои мускули ще им потрябват, когато се затичат след рейса.

Факт е, че здравословно като общество никак не сме добре, като прибавим и това, че функционалната ефективност на повечето хора хич я няма, картинката става много черна.

На другия полюс са тези които тренират, независимо фитнес или каквото и да е. Те са ведри, лицата им излъчват здраве, стойката е права а походката е стегната. Всеки мускул е в тонус и е готов за действие. Такъв човек е здрав от вън и от вътре, няма проблем с холестерола или кръвното и се справя успешно със стреса, който ни залива отвсякъде.

Такъв човек е деейн, енергичен и излъчва жизненост. Този тип хора остаряват бавно, те смазват своята машина с редовни тренировки и здравословно хранене. Те са "годни" и на 50, и на 60, 70 дори повече години. Те са инвестирали години наред в здравето си и до края на живота си събират девиденти.

Тренирайте за здраве, това е инвестиция за цял живот! А като бонус, ще имате добро тяло през целия си земен път, което освен,че ще изглежда добре, ще ви служи вярно до край!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

4 коментара

  1. Тренирам вече около 7 години и за това време не съм преболедувал нещо по - сериозно от настинка, която също изчезва за два дни. Лекарства изобщо не приемам в никакъв вид! Да не говорим, че от тренировките на открито в дъжд и студ зимата, съм получил закалка така да се каже, та пестя и от якета и зимни дрехи. Изобщо това, че спорта е здраве, никак не са празни приказки, затова хора, спортувайте, движете се, от това по - хубаво няма, за това сте създадени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар