тренирай

Арнолд преси

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 08 ное. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Както не веднъж е ставало дума, тренирането с тежести е "проста работа за умни хора" и доказателства за това колкото искате. Точно такива са и хората оставили името си в историята на бодибилдинга. Не случайно има няколко упражнения, които носят името си на своите откриватели. Такива са "зотман сгъването", "Рийвс тягата", "Скотово сгъване", "Арнолд преси" и още други. Това са упражнения достигнали до нас, защото някой е решил да плува срещу течението и си е напрегнал мозъка.

Днес ще разгледаме едно много ефективно упражнение за рамена, което носи името на най-великия културист за всички времена, на именно Арнолд пресите. Това ,че Шварценегер е умен мъж е вън от съмнение, който се не е съгласен нека прочете неговата автобиография и пак ще си говорим.

Упражнението Арнолд е използвал редовно с тренировките си за рамене, непосредствено след пресите със щанга или направо като първо упражнение. Движението е малко сложно и неудобно, но всичко е въпрос на опит и рутина. Придобиете ли ги, ще извлечете максимума от него.

Изпълнение: 

Взимате два дъмбела и сядате на лежанката пред огледалото. Важно е да гледате какво се случва и как се движат дъмбелите (оставете гледането на мускулите за после ). Хванете дъмбелите и ги завъртете така, че дланите да гледат към вас. Изтласквате нагоре и завъртате дъмбелите постепенно така, че в най-горната позиция дланите да гледат навън. И тъй като една снимка струва колкото хиляда думи вижте по-долу как прави това Кевин Леврони.

arnold press

Упражнението е много добро, но трябва да го изпълнявате умно. Работете с тежести, които могат да бъдат контролирани, това е особено важно заради наличието на въртящия момент. Може да го изпълнявате като първо и основно упражнение, а ако сте вече напреднал нека бъде второ след едни тежки раменни преси с щанга. Вярвам, че комбинацията преси с щанга, плюс Арнолд преси ще нанесе жесток удар върху рамената.

Опитай и сподели мнение!

Сподели с приятели

Подобни статии

Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече

4 коментара

  1. Здравей Сашо,аз съм на 13 години и сега започвам да тренирам с тежести в домашни условия...моля те можеш ли да ме посъветваш какво да тренирам(програма и упражнения) и какво да ям???????

    1. Разгледай раздела "Домашни тренировки" и "Хранене"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още