Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Най-добрите ПЕТ упражнения с ДЪМБЕЛИ!

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 10 окт. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Както знаете най-добрите упражнения за изграждане на мускули са тези с щанга, дъмбели и такива със собствено тегло като набиране и кофички.

Някак си обаче движенията с дъмбели се причесляват към "леките" упражнения и не им се обръща сериозно внимание или поне не такова каквото заслужават.

Обикновено с дъмбели правим бицепсови сгъвания, разтваряне за рамене и някой друг флайс. Да това са добри упражнения, но може да правим и много по-тежки неща. Ето някои примери:

  1. Клек с дъмбели над глава - Уникално упражнение, което на практика товари цялото тяло. Взимате два дъмбела вдигате ги високо над глава и клякате. Сега ще разберете колко сте силни в действителност. 
  2. Мъртва тяга с дъмбели - Тук ще ви трябват сериозни "прасета", може да ползвате и фитили. Нека дъмбелите да бъдат в страни от тялото, а краката ви точно между тях. Дланите гледат една към друга. Натоварването е доста по различно от това когато правим тягата с щанга, а смея да твърдя и че е доста по балансирано.
  3. Редуващи се раменни преси - едно упражнение от "старата школа" уникално натоварване. В сайта има и специална статия за него ТУК!
  4. Гребане с два дъмбела  - ако ви е писнало от гребането с щанга, ето една алтернатива. Това упражнение е доста по различно от едностранното гребане с дъмбел. Тук взимаме два дъмбела, навеждаме се леко напред и гребем едновременно, като ръцете са така,че дланите гледат една към друга.
  5. Пуловър - Едно от най-добрите упражнения за горна част на тялото. Освен, че "разпъва" гръдния кош, пуловъра товари жестоко почит всички мускули от кръста нагоре, като най-много го отнасят гърба и гърдите, ако се прави с по-сериозна тежест разбира се. Ако искате да научите повече за пуловъра, може да погледнете ТУК!

Разбира се може списъка да се допълни и да прибавим още много упражнения, но тези пет определено си струва да се правят, ако не постоянно то поне от време на време.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване! Това упражнение носи името на неговия... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Правите ли мъртва тяга? А, мъртва тяга с дъмбели? Е, преди някой да си каже, че това е „женско“ упражнение, нека... Прочети повече

3 коментара

  1. Много важна статия. В срядата сутрин преди работа тренирам цялото тяло вкъщи с дъмбели. Събота или Неделя съм в залата с щангите. Български клек с дъмбели и напади с дъмбели са упражненията, които ме смазват, а за гърба правя гребане с редуване на ръцете без почивка. В момента максимума тежест, която мога да събера на единия дъмбел е 25 кг и правя една серия от 30 повторения с редуване на ръцете, но в следващата серия мога да направя около 15 повторения. На 7-8 серия без почивка вече правя по 5-6 повторения и накрая на 10 тата серия съм змазан. На другия ден гърба ми пламти. Примерната тренировка с дъмбели е Български клек - 10 серии за всеки крак (в двете ръце по 1 дъмбел около 20 кг, редувам краката без почивка) Лицеви опори с кофички на два стола (5-6 серии) Гребане с дъмбел (10 серии за всяка ръка с редуване бе почивка) Разтваряне с дъмбели за рамо в супер серия с преси с една ръка. Бицепсово сгъване с една ръка в супер серия с разгъввввване за трицепс с една ръка (3-4 серии) Това е примерна тренировка в сряда сутрин, понеже работя 12- 15 часа дневно и вечер съм изморен. В неделята в залата с Клек, Тяга Полулег и Набиране. Но Понякога правя и само 1 тренировка в седмицата, ако се чувствам отпаднал. Боря се за 90 кг с 43 см ръка и 81 -83 см талия.

    1. "Боря се за 90 кг с 43 см ръка и 81 -83 см талия." Целта ти е да постигнеш тези характеристики или вече ги постигнал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още