тренирай

Какво видя в огледалото?

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 29 окт. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имали огледала във вашата зала? Колко човека има пред тях? А там ли е най-населено?

Предполагам, че и на трите въпроса отговора е ДА. Всъщност сигурен съм на 100%. И така нека си дойдем на думата днес, а именно за какво ни е нужно огледалото.

Да, разбирам трябва да се видим все пак, колко сме яки, слаби или дебели. ОК, това е ясно, стига да не става мания. Ето за последното искам да поговорим.

Обикновено 80% от трениращите "блъскат" пред огледалата в залата. Няма лошо малко надъхване,плезене, гримаси и ръмжене но...

Какво се е променило от преди 2 минути когато се видя за последно. Повече мускули - едва ли, пресата да се е показала-съмнявам се, прическата - виж това е важно! Мога да продължа с иронията но тя няма да ни помогне.

По мои наблюдения, малко хора използват огледалата наистина с някаква съществена цел. Това са културисти, които тренират позинг или в нашия случай, някой здраво стъпил на земята, който следи техниката си на изпълнение. Всъщност то, за това са огледалата!

Друго си е когато клякаш да гледаш право напред и да следиш как се движиш, да следиш стойката, колената, лоста и дори темпото. Добре е нали? Прави ли го някой?! Въпрос с много неизвестни.

Само,че има един проблем, огледалата са при дъмбелите. Рядко ще се намери зала с огледало пред рак стойка, стойка за клек или подиум за тяга - кой ги е проектирал тези зали?

Като се казва има зали и зали, в едните се тренира, а в другите се позира! Вашата от кои е?

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се тренира с тежести и да не знае какво е Мистър Олимпия. Най-високият връх в състезателният бодибилдинг... Прочети повече

3 коментара

 1. аз използвам огледалото с цел да видя дали изпълнявам упръжнението правилно и коя мусколна група ми изостава и да работя по здраво върху нея.

 2. Принципно е полезно да си следиш техниката на клека и тягата в огледалата, но ако се свикне и в един момент се наложи човек да тренира на място без огледало става малко кофти. От личен опит говоря, точно така се получи при мен. От самото начало кляках на огледало следях си стойката и всичко и си изградих една доста добра според мен техника. В един момент смених залата и се оказ, че в новата няма огледало пред стойката за клек, казах си "О, никакъв проблем!" и тръгнах да клякам. Оказа се, че когато не се разсейвам визуално да оценям техниката си, в мозъка ми нахлуха доста нови усещания от движението. Почувствах се много нестабилен и не бях сигурен дали техниката ми е правилна. След известно количество тренировки си привикнах де и сега си тренирам без огледало на клека.

  Иначе да, прекалено много огледала и прекалено много позьорски манталитет. И аз обичам да си гледам напредъка, но в залите има хора които повече се гледат в огледалата от колкото тренират.

 3. Здравей Сашо тази статия наистина много ми хареса защото си прав за всичко не искам да звуча като някой който харесва сайта и веднага прави реклама след поредната статия , обаче без да се лъжем всеки се е гледал в огледалата чесно казано лично аз съм го правил когато ползвам даден уред или щанга или дъмбел поставен там.
  Най-интересното което искам да споделя е , че наистина дъмбелите са предимно пред огледалата , но за мое щастие точно в момента аз ходя в зала в коята нещата са доста добре подредени квадрата за клека и мястото на което правиш мъртва тяга и гребане с щанга е пред огледалото и съм адски доволен за това наистина при клека се следи много внимателно цялото упражнение така и при двете яки упражнения за гръб.
  Чесно казано там дето ходя сега и съм доволен е готино , но скъпо и може би защото е нещо като спортен комплекс имащ посещения за йоги за жени , стадион за футбол и т.н. ЗОНА СПОРТ - Кюстендил ходил съм и на други две места тука , понеже не съм от тука и търсех подходяща зала , но и най-вече да е по близо до вкъщи и чесно много ми допадна един голям фитнес имащ всичко да беше старо и и някой уреди направени не купени , но качествено и много евтино имаща към 50 лоста много тежести и стойки или квадрати за клека и подюми е с влизането разбрах , че това преди години е била залата за вдигане на тежести мой бивш спорт така , че ме привлече , но разстоянието и това , че трите велогометъра бяха счупени и крос тренажорите не бяха подходящи ме изпрати в скъпата зала до нас от която съм доволен .
  Май много се впуснах в обяснения мисълта ми беше , че огледалото да е пред квадрата за клека и съответно там е мястото и за тягата е голяма предимство !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още