понеделник , 25 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Мотивация » Какво видя в огледалото?
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Какво видя в огледалото?

Какво видя в огледалото?

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имали огледала във вашата зала? Колко човека има пред тях? А там ли е най-населено?

Предполагам, че и на трите въпроса отговора е ДА. Всъщност сигурен съм на 100%. И така нека си дойдем на думата днес, а именно за какво ни е нужно огледалото.

Да, разбирам трябва да се видим все пак, колко сме яки, слаби или дебели. ОК, това е ясно, стига да не става мания. Ето за последното искам да поговорим.

Обикновено 80% от трениращите „блъскат“ пред огледалата в залата. Няма лошо малко надъхване,плезене, гримаси и ръмжене но…

Какво се е променило от преди 2 минути когато се видя за последно. Повече мускули – едва ли, пресата да се е показала-съмнявам се, прическата – виж това е важно! Мога да продължа с иронията но тя няма да ни помогне.

По мои наблюдения, малко хора използват огледалата наистина с някаква съществена цел. Това са културисти, които тренират позинг или в нашия случай, някой здраво стъпил на земята, който следи техниката си на изпълнение. Всъщност то, за това са огледалата!

Друго си е когато клякаш да гледаш право напред и да следиш как се движиш, да следиш стойката, колената, лоста и дори темпото. Добре е нали? Прави ли го някой?! Въпрос с много неизвестни.

Само,че има един проблем, огледалата са при дъмбелите. Рядко ще се намери зала с огледало пред рак стойка, стойка за клек или подиум за тяга – кой ги е проектирал тези зали?

Като се казва има зали и зали, в едните се тренира, а в другите се позира! Вашата от кои е?

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Мартин

  аз използвам огледалото с цел да видя дали изпълнявам упръжнението правилно и коя мусколна група ми изостава и да работя по здраво върху нея.

 2. Валентин Стайков

  Принципно е полезно да си следиш техниката на клека и тягата в огледалата, но ако се свикне и в един момент се наложи човек да тренира на място без огледало става малко кофти. От личен опит говоря, точно така се получи при мен. От самото начало кляках на огледало следях си стойката и всичко и си изградих една доста добра според мен техника. В един момент смених залата и се оказ, че в новата няма огледало пред стойката за клек, казах си „О, никакъв проблем!“ и тръгнах да клякам. Оказа се, че когато не се разсейвам визуално да оценям техниката си, в мозъка ми нахлуха доста нови усещания от движението. Почувствах се много нестабилен и не бях сигурен дали техниката ми е правилна. След известно количество тренировки си привикнах де и сега си тренирам без огледало на клека.

  Иначе да, прекалено много огледала и прекалено много позьорски манталитет. И аз обичам да си гледам напредъка, но в залите има хора които повече се гледат в огледалата от колкото тренират.

 3. Здравей Сашо тази статия наистина много ми хареса защото си прав за всичко не искам да звуча като някой който харесва сайта и веднага прави реклама след поредната статия , обаче без да се лъжем всеки се е гледал в огледалата чесно казано лично аз съм го правил когато ползвам даден уред или щанга или дъмбел поставен там.
  Най-интересното което искам да споделя е , че наистина дъмбелите са предимно пред огледалата , но за мое щастие точно в момента аз ходя в зала в коята нещата са доста добре подредени квадрата за клека и мястото на което правиш мъртва тяга и гребане с щанга е пред огледалото и съм адски доволен за това наистина при клека се следи много внимателно цялото упражнение така и при двете яки упражнения за гръб.
  Чесно казано там дето ходя сега и съм доволен е готино , но скъпо и може би защото е нещо като спортен комплекс имащ посещения за йоги за жени , стадион за футбол и т.н. ЗОНА СПОРТ – Кюстендил ходил съм и на други две места тука , понеже не съм от тука и търсех подходяща зала , но и най-вече да е по близо до вкъщи и чесно много ми допадна един голям фитнес имащ всичко да беше старо и и някой уреди направени не купени , но качествено и много евтино имаща към 50 лоста много тежести и стойки или квадрати за клека и подюми е с влизането разбрах , че това преди години е била залата за вдигане на тежести мой бивш спорт така , че ме привлече , но разстоянието и това , че трите велогометъра бяха счупени и крос тренажорите не бяха подходящи ме изпрати в скъпата зала до нас от която съм доволен .
  Май много се впуснах в обяснения мисълта ми беше , че огледалото да е пред квадрата за клека и съответно там е мястото и за тягата е голяма предимство !!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*