тренирай

"Божествената" тренировка на Крис Хемсуърт

29 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 21 окт. 14 от Александър Георгиев

Бога на гръмотевиците, бурите,плодородието и закрилник на хората - ТОР, е син на митичния скандинавски бог Один и богинята на земята Йорд.

Тор е изобразяван с дълга светла коса и брада, висок на ръст и с големи мускули. Няма как иначе, тъй като неговото оръжие е един огромен чук!

Преди няколко години се появи и първия филм за Тор, в него виждаме младия австралийски актьор Крис Хемсуърт(роден на 11.08.1983г).

Днес ще видим и тренировката на Крис, с която става възможно да покаже една физика достойна за скандинавски бог.

Тренировка 1: Упражнения със собствено тегло

 1. Набиране 3х15
 2. Коремни преси 3х20
 3. Лицеви опори 3х15
 4. Скокове върху "кутия" 3х10 
 5. Клекове без тежест 3х15

Тренировка 2: Упражнения с тежести

 1. Клек с щанга 3х5
 2. Повдигане от лег с щанга 3х5
 3. Раменни преси с щанга 3х8
 4. Мъртва тяга 3х5
 5. Чуково сгъване 3х8

Крис Хемсуърт редува тренировка 1 и 2, като е стигал до трениране 6 дни в седмицата. Освен всичко това Крис е имал и тренировки по бойни изкуства с цел по-добра подготовка за бойните сцени.

Какво означава това за нас? Като изключим, че холивудските екшън герои имат лични треньори, диетолози и неограничено време и финанси, то въпросната програма може да е от полза за всеки.

Тук имаме две тренировки, като едната може да използваме в залата, а другата в къщи или навън. Може да се тренира 3 пъти седмично, като тренировките се редуват, а може и дори само два дни в седмицата, ако сте много заети.

Погледнато внимателно се вижда,че програмата е много добре обмислена и на практика се вижда, че няма слаби места, дори напротив - мисля, че е идеална за повечето от нас, обикновените трениращи.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Дуейн " Скалата " Джонсън е един от най-здраво трениращите холивудски звезди. Пословичен със своята работна етика, Скалата изгражда може би... Прочети повече
Брок Леснар е американски професионален кечист, бивш университетски шампион по борба, бивш състезател по американски футбол и шампион в смесените бойни изкуства. Роден на 12... Прочети повече
Майкъл Джей Уайт е една от най-мускулестите екшън звезди на Холивуд. Роденият на 10 ноември 1967 година актьор, от ранна детска възраст се занимава с... Прочети повече

29 коментара

 1. Здравейте, нов съм но ви следя из късо и с интерес! Тренирам предимно вкъщи без тежести и от време на време се набирам на лостове. Вдъхновен съм от един приятел който тренира и той по същия начин но прави по 25-30 серии лицеви опори по 30 повторения, коремни също и клякания и вярвайте ми че изглежда по добре и от Тор. За мен лично

 2. Дали ще е добре да се добавят кофички за гърди в първата тренировка или става много ?

   1. А става ли на една тренировка кофички на другата да сменя с лицеви опори ?

 3. Уникална програма като се прави по 3-4 пъти в седмицата няма равна.

 4. С 4 тренировки в седмицата дали ще е добре 2 с тежест 2 със собствено или с 3 две със собствено 1 с тежести ?

    1. Само през ден, тъй като аз не виждам всеки ден да тренирам едни и съши мускули макар и по различен начин. Така, че ако се въртим около "магическото" число 4 на което държиш, то ако караш през ден, едната седмица ще са 4 тренировки, другата седмица 3! Мисля, че ще го приживееш 🙂

 5. Ако се прави по 4 пъти в седмицата 2 със собствено 2 с тежести като в тренировката с тежести се увеличат повторенията на 3х8 в тягата и повдигането от лег и клека дали ще е в повече,но не мисля че по 3 повторения от горе ще са проблем.

  1. Не е фатално, важен е принципа и стратегията като цяло

 6. В тренировката с тежести, какво би следвало да е времето за почивка между сериите и отделните упражнения?

 7. Демек по тази програма се тренира 6 пъти 3 със собствено 3 със тежести демек 6 дни в седмицата така ли да разбирам

  1. В оригинал е точно така! Но за нас обикновените трениращи 3 до 4 тренировки в седмицата са напълно достатъчно.

   1. Добре а защо
    не по 6 пъти аз е правя по 6 пъти 3 със собствено 3 три с тежести и е страхотно вече е изпълнявам 3та седмица,но ще се съглася със вас да е изпълнявам по 4 два със собствено два с тежести

    1. Ако имаш възможностите и въстановяването на Хемсуърт давай 🙂

 8. Много новобранска ми се струва тази програма, две цялостни кондиционни тренировки. Няма да се постигнат много резултати ако си във фаза за качване или някой с бърз метаболзъм като мен...
  Коремни преси 3х20
  Лицеви опори 3х15
  Скокове върху „кутия“ 3х10
  Клекове без тежест 3х15
  Нищо няма се усети от това, аз правя ужасно много /75 кг, 180 см/ коремни по 60-70 4-5 серии, лицеви 50-60 4-5 серии, клекове по 20-25 4-5 серии за да усетя иобщо някакво натоварване...

  Втората е ясна че играят килограмите за малко повторения.

 9. Тренировката е много интересна. ден със собствено тегло ,ден с тежести.

 10. Сашо, гледам написал си "упражнения със собствено тегло" и най-долу анонс на Тренировките на затворника. Ти какво ще кажеш по въпроса. С двама мои приятели я коментираме от май. Там има като гледам, много от моите възгледи, които чат пат споделям.
  Много ми направи кеф коментара ти за холивудските звезди. Обаче в един вестник от събота, журналистите пак сътворяват глупости, за които съм говорил. Роналдо тренирал 6 пъти в седмицата, правил всеки ден по 3000 преси и 2000 лицеви. Тия хора понятие си нямат за колко време се правят 100 преси и 100 лицеви, че да му остане време да тренира друго, че и да почине малко, докато ги прави. А кажи сега при това облъчване, как няма да има самозванци, такива които пишат какво правят само да прочетат нещо, без да се пробват. По груба преценка без да броя време за почивки само за пресите ще му трябва около 150-180 мин. За лицевите 180-200 мин... Детайлите не обсъждам. Оставям на всеки, който прочете да коментира...

  1. Относно книгата, смятам че би била полезна за хора, които обичат да тренират със собствено тегло, както и за тези, които все още не го правят 🙂

   За другото съм напълно съгласен с теб. Обикновено тези статии се пишат от хора далеч от нещата!

 11. Наистина това е много хитро построена програма едната тренировка без тежести с повече повторения другата със щанги и много тежка доказано си е , че само с тежки тренировки не става самият Дориан го е доказал точно за това това е яка програма това което ми прави впечатление е , че има едно упражнение удрящо пряко върху бицепса , а няма такова за трицепса набиранията хващат бицепса , но и бутенето от лег за гърди пък хваща трицепса мисля , че вмъкването на кофички без тежест в първата тренировка е идеално на мястото на нещо друго според зависи при кой кое как действа има и други варианти , но 2-та тренировка е много тежка и едно 6-то упражнение само за трицепс ще дойде в много знам , че това е примерна програма и , че всеки може да сменява според това кое как му харесва и да има ефект просто ми стана чудно как е направена програмата на Крис Хемсуърт !!!

  1. Не смяташ правилно 🙂
   Трицепса участва в лицевите опори, повдигането от лег и раменните преси, а бицепса в набирането и тягата. Та 3:2!

   При всички положения треньора му е взел солиден хонорар, така,че едва ли би си позволил пропуски 🙂

   1. Да да Сашо знам , че участва и в лицевите опори аз лично преди години не ходих във фитнес и правих яко много лицеви опори и до ден днешен сам много добър в тях да прав си и в пресите за рамо влизат те съгласен мисълта ми беше , че ми стана странно , че е сложил само сгъването и нищо конкретно за трицепс като не съм броил кое къде удря с точност знам и за тягата винаги когато тренирам гръб дори и да не съм правил което и да е упражнение подхват а само надхват пак бицепса се помпи и затвърдява много .
    Иначе да много си прав този който е правил тази програма си е сметнал риска ако греши така ,че просто изразих мнение иначе со заслужава да се опита от нас тази тренировка чесно казано аз предпочитам само 2 дни в седмицата тея тежки тяги и клекове с по 3 петици както се казва мамата са си е...и !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс