събота , 27 февруари 2021
Начало » Упражнения » Френско разгъване от лег за трицепс
Френско разгъване от лег за трицепс

Френско разгъване от лег за трицепс

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Френско разгъване от лег е може би едно от най-популярните упражнения за трицепс изпълнявани във фитнес залите. То фигурира в арсенала на  редица културисти и фитнес любители. Всичко това си има своето обяснение, просто то работи!Както всяко едно упражнение и френското разгъване има своите тънкости и особености. Точно за това е и днешната статия.

Изпълнение:

Пригответе си пейка или лежанка на която да легнете. Седнете в единия и край и легнете така,че да остане малко разстояние след главата ви до края на пейката,за да може да оставите там щангата след серията. Протегнете ръце право на горе и нека партньорът ви, ви подаде щангата.

Ако нямате партньор то сами си вземете щангата, седнете в единия край на лежанката и внимателно легнете, като държите щангата на тялото си.

Сега от легнало положение щангата трябва да ви е точно над лицето. Бавно и под контрол започнете да спускате лоста на долу към горната част на главата, като трябва да подминете челото и да минете над главата движението спира на 2-3 пръста от лежанката. Това е положението при което трицепса е максимално разтегнат. Сега започва бавното разгъване нагоре до изходна позиция и първото повторение е налице. Още 6-7 такива и ето ви една добра серия.

 

 

Грешки:

Най-голямата грешка е да разгъвате над лицето си, не случайно другото име на това упражнение е „разбивач на носове“. Опасността е съвсем реална особено в края на серията или пък ако не внимавате.

Друга грешка е разтварянето на лактите. Знам, че е трудно лактите да се държат успоредни един на друг и може би ще трябва да се намали тежестта но  все пак трябва да тренираме трицепса, а не просто да местим някаква щанга.

Третата грешка за която се сещам е отново с положението на лактите, следете в при спускането в най-долната точка лактите да сочат право към тавана, ако не е така, то движението не е от най-точните, което от своя страна прави компромис с качеството на натоварване върху трицепса.

Лост:

Прав или крив лост? Наскоро имахме статия за бицепса и лостовете. За разлика от него при трицепса може еднакво добре да  ползваме и двата варианта, дори кривия е за предпочитане, тъй като сваля напрежението от китките.

Бонус:

За финал и една техника, която ще подпали трицепса. След като сте направили 6-7-8 или 10 чисти и точни повторения до отказ и не може да направите поне още едно, то спуснете щангата над гърди и избутайте няколко повторения докато може да мърдате. Това ще довърши трицепса – ГАРАНЦИЯ!

 

Бодибилдинг Анатомия

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...