неделя , 9 август 2020
Начало » Домашни тренировки » Тренирай у дома! Мисията (НЕ) възможна!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренирай у дома! Мисията (НЕ) възможна!

Тренирай у дома! Мисията (НЕ) възможна!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Нека почна направо! Мога ли да кача мускули, да стопя мазнини, да направя добро тяло и т.н….тренирайки у дома?Доста често срещам този въпрос напоследък.

Моя отговор е ДА! И съм готов да споря с всеки, който твърди обратното.

Не веднъж съм казвал, че добрата тренировка не зависи от времето и мястото. Дали ще тренираш в най-добрата зала, в мазето, в хола или в гората, това не е определящ фактор за крайния резултат.

Да в залата е хубаво, има разнообразни уреди, има треньори, има музика, има хора, има всичко което трябва, но…

Но всичко това няма да ти помогне ако не знаеш какво правиш, ако нямаш цел, нямаш план и се мотаеш насам натам като … да не казвам.

От друга страна ако си наясно с това което искаш и с това което правиш, то мазето или хола могат да бъдат твоята работилница за мускули. Да няма културист шампион, който си е тренирал в къщи, но ние сме обикновени хора и тренираме за себе си, нали така?

Всъщност излъгах има „домашни“ шампиони, това са билдерите от времето на Гримек, Рийвс и Кланси Рос. По това време е било напълно нормално да тренираш в гаража на къщата си. Цяло едно поколение е направило тонове мускули само с… една щанга и 2 квадратни метра място!

Каква е действителността днес? Зали колкото щеш! От хубави, по-хубави, от лъскави по-лъскави, но… и тук има едно но. Малко са тези, който са оборудвани с това което реално трябва, а то не е много.

Упражненията, които изграждат тялото са ограничен брой, а за тях не се иска кой знае какво. Още не мога да повярвам, че в една зала не можах да намеря стойка за клек! Представяте ли си? Имаше какво ли не, за мускули, който и аз не знам къде са, а това което реално трябва липсва. Когато попитах едно момче „къде правите крака“, той ми посочи машината за лег – преса и то от тези с механизми, въжета и плочки. Излишно е да казвам,че това бе първото и съответното ми посещение в залата.

В тоя ред на мисли тренировката у дома е за предпочитане. С малко оборудване може да си създадете кътче където да работите върху вашата фигура. Инвестицията първоначално може да ви се стори голяма, но тя на практика се изплаща за 4-5 месеца, смятайки картите за фитнес.

Първоначално може да тренирате със собственото си тегло, има безброй упражнения, които могат да са полезни. След това ще ви се наложи да си купите гири, пудовки или най-добре разглобяеми дъмбели, с които може да контролирате тренировъчната тежест, пък и когато заякнете да си добавите някой друг диск. В последствие добро допълнение би могла да бъде и една разглобяема щанга.

Лоста за врата е другия уред, който от личен опит горещо препоръчвам. И какво стана сега, май имаме всичко необходимо, което ни трябва!

Имате нужда от кардио? Никакъв проблем! На кой етаж живеете? Знаете ли колко стълби има във вашия блок? Не! Е, време е да ги преброите…и още един път и още един път и… така 20-30 минути, обзалагам се,че това ще е най-здравото кардио, което сте правили напоследък!

Приятели, абстрахирайте се от матрицата! Никъде, не е записано черно на бяло,че мускулите се правят само във фитнеса. Поне аз не съм виждал такъв надпис. Ако сте затруднени, финансово, нямате време, нямате зала на близо, това не е основния проблем. Проблема е в желанието. Има ли го, всичко е възможно!

Разгледайте раздела Домашни тренировки, тук ще намерите много идеи и програми, който могат да са ви ориентир в началото.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Аз също ходя на лостове и измених тренировъчната си програма от билдерски ги измених. И съм съгласен с г-н Георгиев както казва в една статия, че кофичките това което е клека за крака.

 2. Димитър Димитров

  Абсолютно съм съгласен!
  Още повече,домашните тренировки са почти само базови упражнения!
  А истината и силата е там! Още си спомням как направих за смях един Биг-Билдер във фитнес зала(доста известна в Пловдив…) аз съм 83 кила а той беше 115!
  Крака два пъти колкото моите! Но като се хванахме да правим клекове издъхна на 4 то повторение!!! Аз продължих до 8 повторения….
  Тренирам крака само с клекове,а той беше само на машини!
  Вие си правете изводите! Мускулите направени на машини винаги са ми били празни….просто няма сила в тях! Базовите упражнения за мен там е истината….

  • Абсолютно съм съгласен и аз.Затова се снабдих с пудовка 16ка.И ходя на лостовете.В зала единствено ходя заради мъртвата тяга.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*