понеделник , 25 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Тренировъчни принципи » „Изгарящи“ повторения!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
„Изгарящи“ повторения!

„Изгарящи“ повторения!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Искате ли да доведете работните си серии отвъд отказа без да може да направите повече повторения? Всеки знае,че за да принудим мускула да расте, то трябва да го натоварим до краен предел в дадена серия. Въпреки,че за повечето от нас „простата работа до отказ“ е напълно достатъчно, то не е зле от време на време да преминем тази линия.

Нека първо изясним отново формулировка „до отказ“. Това най-общо казано е момента в който не може да продължим да правим повече повторения и на практика серията приключва. Обикновено една или две работни серии до отказ в упражнение са напълно достатъчни.

Има един момент обаче в който може да принудим мускула да поработи още малко да му нанесем по-големи „щети“, които от своя страна да предизвикат още по-голям растеж. В този момент се прилагат различни техники, като днес ще ви предложа една от тях.

Изгарящите повторения са присъствали в арсенала на първия Мистър Олимпия, Лари Скот. Той е използвал редовно тази техника, особено в тренировките си за ръце.

Как се прави? Лари е подбирал така тежестта, че да може да направи 6 пълни повторения до отказ и 4 „изгарящи“. В какво се състоят „изгарящите“ повторения? Това са чисто и просто частични повторения. Лари Скот е открил,че след като приключи серията с пълни повторения и не може да направи поне още едно, то това не означава,че в мускула няма сила за още няколко „половинки“ или  „четвъртинки“ от повторението. С тази техника, той е довеждал мускула до тотален колапс, жестоко парене (името от къде мислите,че идва) и невероятно напомпване. Съдейки по размера на ръцете на Скот, явно е работело добре за него.

Какво означава това за нас? Всеки може да опита. Подберете си тежестта в работните серии така, че да направите 6 до 8 пълни повторения до отказ, след това продължете с 3-4 или 5 частични докато може да мърдате. Правете това само в последната серия!

В кои упражнения може да се приложи? В почти всички, все пак има две – КЛЕК и МЪРТВА ТЯГА където е СТРОГО ЗАБРАНЕНО! Най-удачно е да се прилагат при тренирането на ръце, както и при кофичките, когато тренирате гърди и набирането когато тренирате гръб. Важно е така да подбирате упражненията,че да сте в безопастност!

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Пламен

    Ще го изпробвам , като мисля да сложа веднага след това една дроп серия на 50% пак с пълна амплитуда (ако въобще е възможно) до отказ + частични и в нея .

    • Александър Георгиев

      Първо опитай така пък после помисли за допълнителна дроп серия, ако имаш сили де 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*