понеделник , 25 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Мотивация » Как да (НЕ) си прецакаме тренировката
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Как да (НЕ) си прецакаме тренировката

Как да (НЕ) си прецакаме тренировката

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Задавали ли сте си въпроси като, как да тренирам, дали не бъркам, това правилно ли е…и т.н.

Човек може да бъде най-големият си враг. Дали от незнание, дали от невнимание или просто от голямо его, може така да си саботираме дейностите, че няма кой друг да го направи по-добре от нас.

В крайна сметка всеки получава това, което заслужава, за това което се е трудил, изучавал и имал упоритостта и търпението да постигне.

Същото се отнася и за тренировките. Ако искате да изградите мускули, да стопите мазнини или да вдигнете физическото си ниво, то трябва сериозно да се запретнат ръкавите и не само те. Отношение към тренировъчния процес трябва да е сериозно, такова каквото влагаме, като изкарваме пари или придобиваме нови умения. Подготовката започва в главата продължава в дневника и завършва в залата. Това е реда. Няма нищо случайно.

Ето и 3-те най-често допускани грешки. Грешки, с които сами се цакаме по възможно най-глупавия начин.

 • Незнаем защо сме в залата – Няма такова нещо, като искам да съм като Арнолд, ама не чак толкова или искам да кача малко маса, ама пресата да се вижда или нещо подобно.Когато прекрачиш прага на залата трябва да си наясно какво точно искаш. Искаш да качиш килограми – КОЛКО? Искаш да свалиш – КОЛКО? Трябват точни цифри, точни и ясни цели, всичко друго е вятър работа. Както се казва не може да уцелиш цел, която не виждаш. Ако искате конкретен напредък, трябва конкретна цел.
 • Нямаме тренировъчен план – Втората най-голяма грешка. Тук не става въпрос за лист хартия със списък с упражнения, която ни е драснал някой напреднал. Повечето тренировъчни програми са „списък с упражнения“. Прави това, прави онова, по толкова пъти и т.н. Това само по себе си нищо не означава, да не говорим,че се дават и пари за такива листчета. Трябва да има план, план за действие за седмици напред. Тренировката, трябва да е съчетана с хранителен режим съобразен с целта,която преследваме, трябва почивката също да е планирана (почивни дни, цикличност на натоварването) и всичко това трябва да е съобразено с текущият ни начин на живот. Не оставяйте нищо на случайността, добрите резултати не стават случайно. Нищо не става стойностно.
 • Липса на търпение – Тук 90% от хората се провалят. Търпението и упоритостта са може би най-важните качества за постигане на каквото и да е. Почти 9 от 10 трениращи сменят програмите си „на око“ без никаква реална причина. Така се правело, така казали, така трябва. Да но, какво казва твоето тяло? То същото ли е като на този който казва тази велика мисъл? Няма нужда да се отговаря, всеки знае отговора. Двама от най-великите културисти въобще с общо 14 Олимпии – Дориан Йейтс и Рони Колман, не си сменят тренировката през месец. Дориан е тренирал по първата си програма 3 пъти седмично докато не става шампион на Англия?! Рони от своя страна никога не е сменял драстично тренировката си от колежа до сега. Тогава, какво остава за нас простосмъртните.

В заключение ще кажа само НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙТЕ САМИ!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

5 коментара

 1. Стоян Петров

  Доста вярна статия.
  Само малко правописни грешки трябва да оправите

 2. Георги Колев

  Тренировките и живота ни , са
  ………като скачени съдове.

 3. Георги Колев

  Подредиш ли си нещата извън залата,
  тренировката няма да ти е проблем.

 4. Само, че Дориан е взимал стеориди и е имал брутално хранене естествено неговите статий ми допадат. А за Roni Colеman не е пример за подражание, тъй като има филмче как се тъпче и с какво ли не. За останалата част съм съгласен. Попринцип според мен 2-3 до 6 месеца се сменя програмта или някое упражнение. Аз вече карам почти 2 месеца и вече се чувствам изморен и определно писнала програмта по кяото карам и ще си взема и почивка. Естествено качих и вода, тъй като правя с малко повече повторения, но и видимо наедрях от към рамене, гърди и гръб и малко ръце.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*