Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Три причини, за да си водите Тренировъчен дневник!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 юни 14 от Александър Георгиев

Имате ли дневник? Записахте ли си какво правихте в залата днес? А с какво се хранихте?

Въпроси, на които знам отговора! От разговора ми с доста хора установих,че 9 от 10 трениращи нямат дневник. Дори нещо повече, те смятат,че е излишно?!

Ако и вие сте в тази категория ето ви ТРИ причини, които могат да ви накарат да размислите.

  1. Как сте с паметта? Ако ви попитам как тренирахте в понеделник например, най-вероятно ще ми кажете с подробности - упражнения, серии, повторения, тежести, къде ви бе трудно, помогна ли ви някой за последните две повторения и т.н. До тук ОК, а миналия понеделник? Отново лесна задача. А понеделника преди 4 седмици, а преди 3 месеца, а миналата година...следите ми мисълта нали? Колкото и да ви е добра паметта, няма как да си спомните всичко. Някой ще каже " е, това са подробности" , да ама в подробностите се крие тайната. Всичко трябва да се знае, всичко! Няма случайни неща, така че не оставяйте и тренировката си на случайност, като добра памет например!
  2. Тренировката спря да работи? Честито! Всеки рано или късно стига до тук. Ами сега "кво праим". Ще ви кажа! Този, този който си води записки ще разбере какво се е случило, дали храната куца нещо, дали почивката не е била на ниво последния месец или пък в основните упражнения тежестта не е мръднала с месеци. Каквото и да е, трениращия, които си води дневник, ще има база данни които да анализира и разбира се да направи съответните корекции. Ако нямате записки?! Ами карайте я на спомени!
  3. Искате ли прогрес? Разбира се, кой не иска. Ако си водите дневник ще може да го регистрирате, да го следите и да имате отправна точка. Чували ли сте за "няма попътен вятър за кораб, който не знае на къде пътува". Е приятели, воденето на дневник е като направата на пътна карта. Напишете целите си, поставете си срокове, отбележете къде сте в момента и тренирайте, хранете се, почивайте и записвайте! Всеки месец анализирайте, коригирайте и продължавайте напред. Само така, ще успеете да се измъкнете от лабиринта на случайността.

Е, приятели на Тренирай.БГ, Всичко е във ваши ръце, няма вълшебна програма, няма вълшебни добавки или фитнес гуру, които да ви изведат до успеха. Няма! Успеха ще трябва сами да си го постигнете, а воденето на тренировъчен дневник ще ви приближи към него.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар