Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Дай, за да получиш!

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 02 юни 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай БГ!

"Дай, за да получиш" е мисъл, която олицетворява всичко, което се случва около нас. Живота е такъв, както казват американците "няма безплатен обяд". В крайна сметка всеки получава това, за което се е потрудил САМ. Не някой друг, а САМ!

Тренировките в залата могат да се сметнат за умален вариант на "живия живот" - цел, план, труд, постижение! Това трябва да разбере всеки. Въпреки всичко все още се намират хора, които си мислят,че все някак си ще се наредят нещата, някак от само себе си, без много зор. Но нещо все не им достига, дали късмет или лошо стечение на обстоятелствата или пък програмата е скапана.

Всъщност недостига е в баланса на формулата ДАЙ, ЗА ДА ПОЛУЧИШ! Да това си е цяла формула за успех и за да работи, всичко в нея трябва да е ОК. Не може само да получаваш, никъде в природата няма такова положение, никъде.Това е противоестествено! Е, има едно изключение и то се нарича ТЪРТЕЙ! 

  • Искате мускули?
  • Искате да стопите мазнините?
  • Каква цена сте готови да платите?
  • Какво бихте жертвали за това?
  • Готови ли сте да отделите необходимото време?
  • А да хвърлите целия нужен труд?

Това са въпроси върху, които трябва много хубаво да се помисли. Всичко има цена!

Някъде четох за правилото "10 000 часа" , някой някъде изчислил,че за да стане човек специалист в дадена област са необходими средно 10 000 часа целенасочен труд и усъвършенстване. Това в съвременния живот се равнява горе долу на 5 до 10 години, ако приемем,че часовете са разпределени само в работни дни. Така,че следващия път когато се чудим как така някой е станал толкова добър в това което прави, нека си спомним за дадените от този човек часове труд.

Също така помня едно твърдение на Арнолд Шварценегер който казва,че общо 500 часа тренировки в рамките на 5 години са му били необходими, за да оправи недоразвитите си прасци и да ги превърне в най-добрите за своето време. Петстотин часа само за прасците!Това е цената - 500 часа здрави тренировки и той я е платил.

Сега нека помислим, преди да почнем да се чудим защо нещо не се получава. Желанието е едно, а съвсем друго е да го направиш. Всичко си има цена и то не е 2-3 месеца "ходене на фитнесче". Има хора, които напредват по-бързо, други по-бавно, но всеки който влага всичко от себе си в тренировките, храненето, почивката,който е стриктен, дисциплиниран и последователен, ще върви напред и то много напред, ще изпревари много хора по пътя си - стига да плаща цената всеки ден! Това е начина, друг НЯМА!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

3 коментара

  1. Износените стави се получават от НЕПРАВИЛНИ ТРЕНИРОВКИ и то тежки с повторения около 6 -ци. Единствения ти вариант са леките тренировки за около 15- 20 повторения плюс хранителен режим с глюкозамин, хондроитин и mcm . Спортния лекар ти е жадължителн и другото което е във военна академия във София имаше ортопеди които биеха хиолоринова киселина. Съвета ми е да ги намериш.

  2. Ако имаме износени стави на хрущяла, какво трябва да правим?

    1. Това е доста неприятно, а за съжаление последиците са трайни. Въпреки това винаги може да направим най-доброто от това което сме в момента, само че задачата става с малко повече неизвестни. С други думи, трябва да се съобразяваш с проблемите които имаш!Отиди на спортен лекар или такъв, който тренира.Виж какви ограничения ще имаш и си направи програмата спрямо новата действителност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар