тренирай

Бързай бавно!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 25 юни 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!

Чували ли сте тази приказка "бързай бавно". Има много истина в нея и който я проумее, в крайна сметка ще стигне далеч и в повечето случаи доста по-бързо от останалите.За какво става въпрос? Днес ще говорим за фактора ВРЕМЕ и как някак си не го отчитаме, като важен елемент във всичко което правим.

Днес ежедневието е прекалено забързано, направо лудница. Това ни кара подсъзнателно да бързаме и да сме нетърпеливи в това което правим. Искаме резултати веднага, тук и сега. Както споменах в статията "Дай, за да получиш" това не става току така, не и ако не отделиш достатъчно време и необходимия труд за това.

Днес всеки, който влезе в залата иска да напълни ръкавите за 3 седмици, няма търпение, няма разбиране, има само едно безсмислено бързане. Бързане за къде? За морето? За Мистър Олимпия или просто си бързаме?

Приятели нищо не става бързо и не идва даром. Това важи с пълна сила и при правенето на мускули. До сега не съм видял, някой само с 2 месеца тренировки да се е изградил напълно. Дори тези които гледате по списанията тренират от поне 10, а в общия случай 15-20 и повече години.

Е, добре сега нека помислим, това което виждаме по списанията е плод на дългогодишен труд, тогава по каква логика, след 4 седмици "кръгови" тренировки отиваме на сплита на Кай Грийн например. Каква е логиката да правиш тренировка на човек с 20 години стаж, при това копираш тренировката му в момента! Не тази, когато е бил начинаещ, не тази когато е трупал основното си тегло, а тази която е в момента?! Така бил казал! Кой? И родителите ни казват много работи, но рядко ги чуваме! Тогава откъде е тази логика.

Може цяла книга да се напише по темата, но основният извод е следния БЪРЗАЙ БАВНО! Гледай реално на нещата, отдели времето което е необходимо, не бързай, имай търпение, къща се строи тухла по тухла. Не бъди начинаещ само 3-4 седмици. Няма нищо срамно в това да си начинаещ. Аз често съм такъв. След всяко по-дълго прекъсване почвам отначало, бърза работа нямам.

Преди няколко години, когато се свързах със Стюарт МакРобърт и се разбрахме BRAWN  да излезе на български, бях супер ентусиазиран. Мислех,че за 4-5 месеца книгата ще е на пазара. Тогава МакРобърт ми каза нещо много важно относно времето. Каза ми: "Не бързай, каквото и да правиш, помисли, планирай, а след това удвои времето за което си мислиш, че нещата ще се случат." Нямате си и представа, колко прав излезе. По план трябваше максимум за 5 месеца всичко да е ОК, финансиране, превод, обработка, печат и т.н. Колко мислите,че време мина ... точно 1 година! МакРобър беше прав.

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Вероятно малцина са чували за Джон Робърт Пийпълс, но това, което той прави през 1949 година отеква в целият "железен свят".... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече

1 коментара

  1. Наистина много смислена статия , често правех подобни грешки,след прекъсване започвах от където съм прекъсвал, а не от където съм започнал.Наистина година и нещо до две са необходими, за да се влезе във форма от която да се започне да се надгражда,тоест като изходна база за по специфичните тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.