вторник , 15 октомври 2019
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Ърл Мейнърд – Мистър Вселена 1964 г
Ърл Мейнърд – Мистър Вселена 1964 г

Ърл Мейнърд – Мистър Вселена 1964 г

Ърл Мейнърд не е от най-известните културисти и едва ли някой в наши дни го е чувал. Това определено е доста несправедливо, тъй като Мейнърд е шампион в цели два спорта, бодибилдинг и професионалната борба, която по късно прераства в така популярният кеч.

Ърл Мейнърд е роден на остров Барбадос. Едва 18 годишен се отправя към Англия, за да търси късмета си. Записва се в Кралските Военно Въздушни сили и е разпределен на остров Кипър. Там започва и да се бори. Някак естествено преминава и към тренировките с тежести. Първоначално, за да повиши силата и теглото си, а в последствие и със състезателна цел. Интересното е,че не спира с борбата, всъщност печели редица титли и на двата фронта.

Мейнърд прави фурор на тепиха, така бива забелязан от Гус Карас, американски промоутър, който го води в САЩ с цел Ърл да стане професионален борец. Мейнърд прави впечатляваща кариера в кеча и завоюва някои от най-престижните титли.

От друга страна Ърл Мейнърд развива и впечатляваща бодибилдинг кариера. През 1958 година печели Мистър Вселена за аматьори на NABBA. Титла, която повтаря през следващата година. През 1961 година вече се явява в категорията професионалисти и заема 2-ро място. Няколко години по-късно през 1964 година вече е абсолютен шампион за професионалисти на Мистър Вселена /NABBA/.

Търсейки ново предизвикателство Мейнърд участва през 1965 година на Мистър Вселена организирана от IFBB на братята Джо и Бен Уайдър, като отново става абсолютен шампион. През същата година се провежда и първата Мистър Олимпия, на която Лари Скот слага короната и приема титлата крал на бодибилдинга. Само,че малцина знаят кои са подгласниците. Втори е уникалният Харолд Пул, а трети Ърл Мейнърт.

През 1978 година, Мейнърд се пенсионира и слиза от сцената. Започва да гради кариера в киното и успява да участва в над 20 филма до края на 80-те.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*