сряда , 1 април 2020
Начало » Събития » Рони Колман на 50!
Рони Колман на 50!

Рони Колман на 50!

Днес един от най-добрите културисти за всички времена има юбилей! Роналд Дийн Колман – 8 кратния Мистър Олимпия става на 50 години.

Рони е роден на 13 май 1964 година в гр. Бастрол щата Луизиана. От малък се увлича по спорта, като най-сериозни постижения има в Американският футбол, който го прави звезда в колежа. Пак по това време се увлича и по щангите, но за културизъм и дума не може да става. Тренира силово с няколко основни упражнения с цел да подобри формата си за футбола.

Към бодибилдинга се ориентира случайно. През 1989 година вече работи като полицай и негови колеги го навиват да „потренира“ с тях. Залата е „Метрофлекс“, която в последствие Рони ще направи известна по целия свят, както стана с „Темпъл джим“ на Дориан Йейтс.

Колман бързо прави впечатление с физиката си, вече е на 25 и въпреки,че до сега не е тренирал „културистично“ потенциала му е очевиден. Легендарна е историята, как собственика на залата го навива да участва в местното състезание след няколко месеца, като му обещава безплатна годишна карта. Както се казва останалото е история, Рони печели състезанието и запалва искрата, която гори в него и до днес.

Рони е толкова надарен, че в първите си години се явява абсолютно натурален на с цената. Дори се говори, че през 1991 година, когато става световен шампион за аматьори, отново е бил натурален. Това разбира се само той си знае, но е факт,че става световен шампион само 2 години след като започва да тренира и съответно печели профикарта.

При професионалистите вече схемата е друга и Рони го разбира. Трябва много труд и години да минат докато стигне до първата си професионална победа на Canada Pro Cup през 1995 година, която повтаря през следващата.

През 1998 година, Рони Колман печели Ноща на Шампионите и е сред основните фаворити за овакантената от Дориан Йейтс титла Мистър Олимпия. Да той е сред фаворитите, но има и други, които са пред него в прогнозите, като Флекс Уилър например. Именно Рони и Флекс остават последни на сцената. Тишината преди обявяването на победителя е убийствена. Залата е притаила дъх, кой ще е новия шампион, кой? След обичайната пауза с цел допълнителна драматургия диктора казва …. И ПОБЕДИТЕЛ Е….РООООНИ КОООМАН!

Всички очакват победител да е Флекс Уилър, дори Рони. Чувайки името си Колман се свлича  на пода и започва да плаче с глас. В този ден се ражда легенда.

Легендата РОНИ КОЛМАН – 8 пъти МИСТЪР ОЛИМПИЯ!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Абсолютна легенда в културизма ПОКЛОН пред човекът който спечели най-престижната титла в кулутизма Mr.Olympia !!! Още толко години пълноценен живот пожелавам !!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*