тренирай

Рони Колман на 50!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 13 май 14 от Александър Георгиев

Днес един от най-добрите културисти за всички времена има юбилей! Роналд Дийн Колман - 8 кратния Мистър Олимпия става на 50 години.

Рони е роден на 13 май 1964 година в гр. Бастрол щата Луизиана. От малък се увлича по спорта, като най-сериозни постижения има в Американският футбол, който го прави звезда в колежа. Пак по това време се увлича и по щангите, но за културизъм и дума не може да става. Тренира силово с няколко основни упражнения с цел да подобри формата си за футбола.

Към бодибилдинга се ориентира случайно. През 1989 година вече работи като полицай и негови колеги го навиват да "потренира" с тях. Залата е "Метрофлекс", която в последствие Рони ще направи известна по целия свят, както стана с "Темпъл джим" на Дориан Йейтс.

Колман бързо прави впечатление с физиката си, вече е на 25 и въпреки,че до сега не е тренирал "културистично" потенциала му е очевиден. Легендарна е историята, как собственика на залата го навива да участва в местното състезание след няколко месеца, като му обещава безплатна годишна карта. Както се казва останалото е история, Рони печели състезанието и запалва искрата, която гори в него и до днес.

Рони е толкова надарен, че в първите си години се явява абсолютно натурален на с цената. Дори се говори, че през 1991 година, когато става световен шампион за аматьори, отново е бил натурален. Това разбира се само той си знае, но е факт,че става световен шампион само 2 години след като започва да тренира и съответно печели профикарта.

При професионалистите вече схемата е друга и Рони го разбира. Трябва много труд и години да минат докато стигне до първата си професионална победа на Canada Pro Cup през 1995 година, която повтаря през следващата.

През 1998 година, Рони Колман печели Ноща на Шампионите и е сред основните фаворити за овакантената от Дориан Йейтс титла Мистър Олимпия. Да той е сред фаворитите, но има и други, които са пред него в прогнозите, като Флекс Уилър например. Именно Рони и Флекс остават последни на сцената. Тишината преди обявяването на победителя е убийствена. Залата е притаила дъх, кой ще е новия шампион, кой? След обичайната пауза с цел допълнителна драматургия диктора казва .... И ПОБЕДИТЕЛ Е....РООООНИ КОООМАН!

Всички очакват победител да е Флекс Уилър, дори Рони. Чувайки името си Колман се свлича  на пода и започва да плаче с глас. В този ден се ражда легенда.

Легендата РОНИ КОЛМАН - 8 пъти МИСТЪР ОЛИМПИЯ!

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес на 30 юли (30.07.1947) най-великия културист за всички времена става на 70 години! Няма човек на земята, който да не... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес нашия сайт навършва цели пет години. Както се казва, много време мина, много статии се изписаха, много книги се публикуваха... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С нашите партньори от Фитнес Академия България имаме удоволствието да ви представим най-високото ниво на обучение - ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР! Обучение: Програмата за... Прочети повече

1 коментара

  1. Абсолютна легенда в културизма ПОКЛОН пред човекът който спечели най-престижната титла в кулутизма Mr.Olympia !!! Още толко години пълноценен живот пожелавам !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.