тренирай

Големи ръце с Бил Пърл

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 05 май 14 от Александър Георгиев

Бил Пърл е една от най-ярките личности в историята на бодибилдинга. Уникално тяло, велик шампион, треньор, писател и легенда. Повече за него може да видите в статията Бил Пърл на Тренирай.БГ.

В най-добрите си години Пърл е тежал над 100 кг и е притежавал едни от най-добрите ръце за времето си. Уникалността на този човек е, че в последните си състезателни години е бил абсолютно натурален и на всичкото отгоре вегетарианец. Това не му пречи да се явява на състезания с масивна мускулатура и ръце над 50 см. Но как е тренирал той?

Преди време пуснахме статия с негова типична програма за мускулна маса, а днес е наред и програма за ръце. Програмата, която ще видите по-долу е публикувана през януари 1968 година в списанието на Дан Лаури "Dan Lurie’s Muscle Training". Тя не е нещо супер секретно или нещо ново  и няма да откриете топлата вода.Това отново доказва,че продуктивните упражнения не са кой знае колко и не бива да си губим времето в лутане.

Програмата се изпълнява 2 или 3 пъти в седмицата в зависимост от сплита, който е използвал по това време Пърл. Но за нашите цели може да се пригоди и за един път седмично. Ето и тренировката.

ПРОГРАМА:

Упражнения 1 и 2

1.Разгъване на скрипец 4х8-10

2.Сгъване с дъмбели от седеж 4х8-10

упражнения 3 и 4

3.Френско разгъване прав 4х8-10 в суперсерия с:

4.Кофички на столове с вдигнати крака 4х10-12

упражнение 5

5.Сгъване с щанга от стоеж 4х8-10

Всичките упражнения се правят стриктно без никакъв читинг. Упражнение 3 и 4 се правят без почивка помежду им, като суперсерия. Показаните серии са работни, но тъй като сме обикновени трениращи може първите две да ги направим загряващи а следващите две работни. Нека всеки сам да си прецени как е най-удачно. На тези, които решат да опитат пожелавам УСПЕХ!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Дуейн " Скалата " Джонсън е един от най-здраво трениращите холивудски звезди. Пословичен със своята работна етика, Скалата изгражда може би... Прочети повече
Брок Леснар е американски професионален кечист, бивш университетски шампион по борба, бивш състезател по американски футбол и шампион в смесените бойни изкуства. Роден на 12... Прочети повече
Майкъл Джей Уайт е една от най-мускулестите екшън звезди на Холивуд. Роденият на 10 ноември 1967 година актьор, от ранна детска възраст се занимава с... Прочети повече

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още