Обичате ли макарони на фурна?! Разбира се, кой не е ял тази чудесна закуска, като се почне от детската градина та до днес от време на време.
Как може да направим така,че да съчетаем както се казва полезното с приятното или хем да ние вкусно, хем да се храним според „изискванията“.
За тази цел е и днешната рецепта, чрез нея вие ще получите висококачествени въглехидрати с нисък гликемичен индекс и първокласен протеин. От сега да ви кажа, макароните няма да са с типичният си сладък вкус, тъй като направо забравяме за захарта в традиционните рецепти.
Необходими продукти:
- 400 гр пълнозърнести макарони
- 200 гр извара
- 3 яйца
- 200 гр кисело мляко 2%
- 30 гр кашкавал
- 1 лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните. През това време разбъркваме изварата с яйцата и киселото мляко. Намазваме тавата със зехтина, изсипваме разбърканата смес и отгоре настъргваме кашкавала. Слага се на във фурна на 180 градуса и се пече докато придобие златист загар. Всичко ще ви отнеме около 20 минути, но получавате храна за поне 3 порции.
Състав:
- Протеин – приблизително 90 гр
- Въглехидрати – приблизително 260 гр
- Мазнини – приблизително 60 гр
- Калории – приблизително 1940
Както виждате една такава „тавичка“ има доста сериозни показатели и може да достави сериозна част от необходимите калории. Дори нещо повече, ако я разделите на три и прибавите два протеинови шейка с по една ябълка, то на практика няма да имате нужда от повече храна за този ден.Сега мога да ви пожелая само ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Виждам, че в повечето рецепти тук присъства изварата, като основен източник на протеин, но нали съдържа казеин, който се усвоява доста по бавно от суроватъчния. Тъй като тази рецепта май е за закуска, добре ли е да се използва изварата?
Адмирации за сайта!Определено е целесъобразен с принципите на натурално трениращ спортист.
Много добра рецепта,особено за зареждащи дни/периоди.
Поздрави,
Иван