тренирай

Кога да използваме фитили

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 03 апр. 14 от Александър Георгиев

Фитнес аксесоарите като фитили заедно с колана за тежести са най-разпространените фитнес аксесоари. Вече имахме статия за колана, а сега е ред на онези "каишки" без, които понякога не можем.

Кога е най-добре да ги ползваме. По принцип слагаме фитили, когато тренираме гръб, макар че съм виждал хора да ги слагат когато повдигат от лег, сгъват с щанга за бицепси и дори когато разтварят в страни с дъмбели за рамо.

Както се казва свят широк, хора всякакви. Нека изключим недоразуменията и преминем към основната им цел. Фитила е измислен така,че с негова помощ да преодолеем момента на слабост в хвата. На всеки му се е случвал да приключи серия мъртва тяга или набиране, само защото хвата изпуска. Така губим най-ценните 2-3 повторения в края, с които бихме изцедили гърба до край.

Какъв е резултата? Прекъсване на серията и не достатъчно натоварване, а от там и по-слаб растеж. Това обаче в никакъв случай, не е задължително да се случва при всеки. Има хора с доста здрави хватове и те нямат този проблем.

В интерес на истината, тук се получава малко затворен кръг. Ако искате здрав хват, то стойте далеч от фитилите, но пък ако хвата е слабата точка в движението трябва помощ.

Как да постъпим? Отговора, който ще дам е повече от логичен. Използвайте фитилите, както и колана, само при най-тежките серии, при сериите до отказ или ако гоните силов рекорд. Няма никакъв смисъл от ползването им извън тези случаи. Така,че слагайте ги най-накрая!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още