четвъртък , 18 април 2019
Начало » Тренирай с мен » Убийствена тренировка за крака!
Убийствена тренировка за крака!

Убийствена тренировка за крака!

Здравейте приятели! Днес ще ви представя една жестока в буквалния смисъл на думата тренировка за крака. Тя е на нашия читател Калоян Йосифов, които ми я изпрати преди няколко седмици. Както знаете в рубриката „Тренирай с мен“ се публикуват вашите тренировки, диети, предложения и ето това на Калоян.

Калоян Йосифов:

Здравейте, първо искам да кажа , че сайта е страхотен ,с много полезна информация и статии.Пиша ви във връзка с това ,че видях качена тренировка за крака на трениращ. За това реших да споделя и моята тренировката за крака.

Предупреждавам , че не е никак приятна и е за по-напреднали.Използвам само хранителни добавки и правилен хранителен режим.

Загрявка 5 минути колело

2 серии бедрено разгъване – 2х30

2 серии бедрено сгъване 2х20 ,оттам се минава на

1-во упражнение -преден клек с 40 кг -15 повт. , с 60 кг – 15 повт., с 80 кг-12 повт  с 100 кг -8 повт ( разтоварване и довършване с 80 кг) ,с 90 кг -8 повт, с 80кг-10 повт , с 60 кг -12 повт

2-ро упражнение хакен клек 4 серии по 15 повт

3-то упражнение лег преса -с 240 кг -15 повт, с 280 кг -15 повт, с 300 кг -15 повт

4-то упражнение напади с 15 кг гири по 20 стъпки на крак,2 серии с 17 кг гири – по 20 стъпки

5-то последно финално упражнение за предно бедро –  бедреното разгъване с 30 кг – 3х12 повт със задържане горе по 3 секунди

за задно бедро

1-во упражнение римска тяга 4 по 16 повт

2-ро упражнение бедрено сгъване 4 серии -20 повт,16 повт,12 повт,8 повт

3-то упражнение добро утро с изпънати крака3 серии по 20 повт

Ако може да се приберете до вас ходейки ще е постижение!

Убийствена тренировка за крака !!!!

Реални тренировки за Реални резултати

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

5 коментара

 1. Светльо

  Много повторения много нещо.Но щом му харесва така,и може да направи този обем да го прави.
  Лично аз предпочитам по къси и кратки HIT тренировки.Може в същия вариант но по 6-8,и пак ще е много.За мен е прекалено,но….всеки намира своя начин.

 2. Кирил Попов

  Римляните как са правели тяга?! Румънците сякаш е по-лесно да си ги представим. По-здрави!

 3. dimdammeister

  Лично мнение.
  Калояне, братле, колко минути е цялата тренировка? От това, което си написал, аз мога да си направя сметката. Ама, ти, като ги пишеш тия работи, излиза че нещо не си в час. Я кажи колко време можеш да натоварваш само една мускулна група??? И тук иде реч за силови упражнения. Чудя се Сашо, как пуска такива неща, без той да направи уточнение. Кръгова тренировка, едва ли някой тук може да направи повече от 10 минути за една мускулна група. Тия приказки за краката на някой новобранец.

  • Александър Георгиев

   Здравей dimdammeister, само напомням,че статията е в рубриката „Тренирай с мен“ и тук всеки може да предложи своя тренировка (без моя намеса или цензура :)). Дали тя ще работи за всички е отделен въпрос,но всеки може да сподели опит. Това е и целта, да се събере широк спектър от мнения и идеи.

   Що се отнася до Калоян, очевидно е, че има достатъчно стаж, за да си позволи и най-вече да понесе тази тренировка. Щом работи за него всичко е ОК.

   Ако искаш може да помислиш да пуснем в рубриката някое твое предложение, тъкмо така читателите ще имат по-богат избор на гледни точки 🙂

   • dimdammeister

    Здрасти Сашо! Не искам да влизам в дискусия, но ще си позволя да направя една аритметика. Загрявка – 5 мин. , следва 2х30 и 2х20, приемаме по секунда прави 100 сек. Продължава с 1 упр. – има поне 5 сек.докато почне с 40 кг, тук приемаме че ги прави за 10 сек., 60кг има докато започне поне 5-10 сек. и тях да приемем че ги прави за 10сек., 80 и 100 кг – 12 и 15 сек. и поне 5-10 сек. между тях. Следват 90,80,60 кг, времетраене 15-20 сек., 15 сек. и 12-15 сек. Дотук чисто време само за силово натоварване 200 сек. 2 упр. между 70-90 сек. без разпускането. 3 упр. между 2.20 мин. и 3.30-40 мин. 4 упр. – между 3 – 4 мин. 5 финално упр. между 2 и 3 мин.
    Преди време ти бях писал нещо по повод Джак Лалейн за т.нар. му време. Няма да говоря за анаеробните способности на мускула, колко може да издържи, нито пък ще правя анализ. Следя различни сайтове, като констатирам небивалици.Когато коментирам, всички се засягат. Затова и вече нищо не следя и рядко се включвам. Струваше ми се, че май тук беше по-различно, но не е така. Кръгова тренировка за една мускулна група, с тия натоварвания… Не искам да говоря за бурсите, сухожилията и всичко останало…

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*