сряда , 18 септември 2019
Начало » Рецепти » Свинско с картофи за по-големи мускули!
Свинско с картофи за по-големи мускули!

Свинско с картофи за по-големи мускули!

Всеки един знае, че за качване на мускули знатното правило е, 2 гр протеин на килограм телесно тегло. Съмняваме ли се или не, около това число се въртят нещата, ако искаме резултат.Разбира се трябва да имаме и положителен калориен прием, но с протеина не трябва да има компромис, ако наистина искаме по-големи мускули.

Как да си набавяме всичкото това количество. Ние не сме състезатели и не тренираме за сцената, ние сме обикновени хора, трениращи за себе си. Тренираме да сме здрави, силни и да изглеждаме добре. Това разбира се, не е причина да му отпуснем края, напротив – отговорността е същата, но ни дава по-широк спектър от възможности.

Няма нужда да дъвчем пилешки гърди с ориз ден след ден, да ядем белтъци от яйца и да се вкарваме в напълно излишен професионализъм. Пак повтарям, ние не сме състезатели. Състезателния културизъм няма нищо общо с това което ние правим.Ето и днешната рецепта:

Необходими продукти:

  • 500 гр свинско месо от врат с изчистени предварително всички видими мазнини
  • 1,5 кг картофи
  • 2 тиквички
  • 250 гр гъби
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 буркан гювеч
  • 1/2 глава лук
  • 1 морков

Приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета. Нарязваме лука на ситно, моркова и тиквичките. Изчистваме и нарязваме гъбите. Всичко това поставяме в дълбок тиган изсипваме зехтина и запържваме. Добре е да се сложи и капак, за да се задуши. През това време обелваме и нарязваме картофите на едри парчета и ги слагаме в приготвена предварително тава. Включваме фурната на 220 градуса.

След като се запържи добре месото се изсипва в тавата при картофите. Отваряме гювеча и изсипваме и него. Осолява се по вкус. Доливаме вода, колкото да се покрият картофите и поставяме тавата във фурната. Пече се докато омекнат картофите.

Приблизително хранително съдържание:

  • Протеини – 140 гр общо
  • Въглехидрати – 280 гр общо
  • Мазнини – 80 гр общо
  • Калории – 2400 

Знам за мнението,че свинското не е „културистична“ храна, но кой го казва?! Свинското си е много добро месо. Стига да се внимава с калориите и въглехидратите, то аз не виждам проблем в неговата консумация. Така,че ето още един източник на протеин, стига да не се готвите за Мистър Олимпия, разбира се? 🙂

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

4 коментара

  1. Здравей Александър, поздрави за чудесния сайт, във връзка с наближаващия пролетно-летен сезон, би ли публикувал някоя програма подходяща за влизане във форма и изчистване на мазнините понатрупани през зимата. Благодаря ти предварително!

  2. Божидар

    ЕЕЕЕ! Супер си, човек! Помолих те за рецепта със свинско без много мазнини!
    Сърдечно благодаря 🙂 !

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*