сряда , 27 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Митичната тренировка за ръце на Серджо Олива
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Митичната тренировка за ръце на Серджо Олива

Митичната тренировка за ръце на Серджо Олива

За приятелите на културизма името на Серджо Олива означава много.Трикратен шампион от Мистър Олимпия, Серждо е известен с митичните си ръце.

Цялата физика на Серджо Олива е уникална, но това, което го прави впечатляващ са 53 сантиметровите „баници“, които има на тегло от 96 кг и талия под 80 см. Това е трудно достижимо дори днес. Съвременните професионалисти за да стигнат този размер им трябва тегло от над 100 кг и дори повече, а за корема да не говорим. Повече за легендарния Олива може да прочетете ТУК!

Тренировка за ръце:

  1. Сгъване с щанга прав 5х8 суперсерия с Сгъване с щанга с обратен хват 5х15
  2. Скотово сгъване с щанга 5х8 суперсерия с Френско разгъване от стоеж 5х8
  3. Френско разгъване от лег 5х8 суперсерия с Разгъване с дъмбел над глава 5х8
  4. Сгъване с дъмбели от седеж 5х8 суперсерия с Концентрирано сгъване 5х10
  5. Разгъване на скрипец 5х10 суперсерия с Разгъване на скрипец с подхват 5х10

Както виждате това си е доста сериозна програма и не е за начинаещи, дори напреднали. Все пак не случайно прякора на Олива е „Митът“. Доверявайки се на така модерните през 70-те „суперсерии“ Серджо  е открил,че това работи добре за него и е правил тази тренировка цели два пъти седмично.

Приемете статията чисто информативна и като източник на идеи. Запомнете, Серджо Олива е трикратен Мистър Олимпия и един от тримата побеждавали Арнолд!

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Borislav Hristov

    Програмата наистина е доста тежка и не всеки може да я направи ,но все пак не случайно Олива е от тези които са победили Арнолд. Имам един въпрос ,можем ли да качиш тренировъчната програма на Лу Феринйо ,много ми е интересно как е тренирал той.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*