тренирай

Митичната тренировка за ръце на Серджо Олива

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 06 мар. 14 от Александър Георгиев

За приятелите на културизма името на Серджо Олива означава много.Трикратен шампион от Мистър Олимпия, Серждо е известен с митичните си ръце.

Цялата физика на Серджо Олива е уникална, но това, което го прави впечатляващ са 53 сантиметровите "баници", които има на тегло от 96 кг и талия под 80 см. Това е трудно достижимо дори днес. Съвременните професионалисти за да стигнат този размер им трябва тегло от над 100 кг и дори повече, а за корема да не говорим. Повече за легендарния Олива може да прочетете ТУК!

Тренировка за ръце:

  1. Сгъване с щанга прав 5х8 суперсерия с Сгъване с щанга с обратен хват 5х15
  2. Скотово сгъване с щанга 5х8 суперсерия с Френско разгъване от стоеж 5х8
  3. Френско разгъване от лег 5х8 суперсерия с Разгъване с дъмбел над глава 5х8
  4. Сгъване с дъмбели от седеж 5х8 суперсерия с Концентрирано сгъване 5х10
  5. Разгъване на скрипец 5х10 суперсерия с Разгъване на скрипец с подхват 5х10

Както виждате това си е доста сериозна програма и не е за начинаещи, дори напреднали. Все пак не случайно прякора на Олива е "Митът". Доверявайки се на така модерните през 70-те "суперсерии" Серджо  е открил,че това работи добре за него и е правил тази тренировка цели два пъти седмично.

Приемете статията чисто информативна и като източник на идеи. Запомнете, Серджо Олива е трикратен Мистър Олимпия и един от тримата побеждавали Арнолд!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече

2 коментара

  1. Програмата наистина е доста тежка и не всеки може да я направи ,но все пак не случайно Олива е от тези които са победили Арнолд. Имам един въпрос ,можем ли да качиш тренировъчната програма на Лу Феринйо ,много ми е интересно как е тренирал той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още