гоблет клек

"Тренирай с мен" - Бицепс!

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 24 фев. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели! Продължаваме съвместно да попълваме рубриката "Тренирай с мен". Днешното предложение е на Росен Петров. Нека видим какво има да ни каже Росен!

Здравейте!

Няма да Ви пиша за цяла тренировъчна програма, а само за тренировката ми за бицепс и по-конкретно за едно упражнение и това как започнах да го правя.

Упражнението е бицепсово сгъване със щанга. Започвам с тежест около 60-70 % от макса, правят се 10 повторения,абсолютно "чисти" и контролирани, това е 1-ва серия.

За 2-ра серия разбира се слагаме по-голяма тежест и правим 8 повторения възможно най-чисто. За 3-та серия аналогично се покачва тежестта и се правят 6 повторения, и тук вече се вкарва лек чийтинг (поради простата причина, че с тази тежест няма как да се изпълни чисто).

До момента както и сами забелязвате няма особена разлика в изпълнението на упражнението. Тук идва разликата - на 4-тата серия се слага голяма тежест, с която дори с чийтинг не успявате да направите движението. Ще трябва някой да Ви асистира - помагат Ви за вдигането, а спускането го правите сами, спускате колкото може по-бавно(използвате негативното движение). След това упражнение се прави скотово сгъване 4 серии и концентрирано сгъване с дъмбели от наклонена пейка 3 серии, като 3-тата е изцеждаща.

Пробвах да правя по този начин и установих, че има голям ефект. С 2 тренировки и се усеща разликата (поне аз я усетих).Извинявам се, ако не споделям нещо ново се и се надявам не съм Ви отегчил с обясненията!

Поздрави и успех!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам да ви предложа една програма с приоритет за развитие на ръцете (те са ми слабост, предполагам и на много от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече

4 коментара

 1. Да ви кажа аз пък какво направих за бицепса.С една дума.
  Загрявам с 1 серия 45 кг.После 1-на серия с 50 кг.х8 и накрая със 65 кг. 3х3.
  после завърших с 50 кг х 6, 1-на серия.
  Със 70 кг сигура ще направя поне 1-ца, но усещам че товари кръста.
  Сложих голяма тежест да видя как ще се отрази това на тялото.За сега е добре.

 2. Такааа...пак нямаме тук конкретни данни.Покачване на маса,сила,работна тежест..и т. н.

 3. Като гледам,доста "бой" отнася. Дано да е за
  добро.Лично смятам,че първото упражнение е
  напълно достатъчно.Ако толкова те сърбят ръ-
  цете за още.......направи пета серия с тежеста
  на първа.......и мини на друга група.
  Ако е част от специализация......... две уп-
  ражнения стигат......два пъти седмично.

  1. МакРобърт препоръчва специализация само при
   40 см ръка.А до тогава........четете
   ТРЕНИРАЙ БГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *