Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Знанието е сила!

5 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 фев. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Има една много хубава поговорка "знанието е сила", няма нищо по вярно от това. Също така, в обществото е залегнало мнението,че спортистите са тъпи, а тези във фитнеса са върха на пирамидата.

Чувал съм какво ли не, от "тъпи парчета", "як като бик и почти толкова умен" или просто и ясно "дъмбел". Защо това мнение така се е загнездило в главите на хората? Защо е този фолклор? Отговора е просто някой, някъде, някога е дал повод за това!

Във всички среди има интелигентни хора и такива, на които главите им служат да си носят шапките. Проблема не е в това! Хора всякакви. Яд ме е,че хората, които развиват мускулите си попадат в тази категория. Да, има и "дъмбели", всъщност във всяка зала има поне по един такъв, но защо точно той да определя хорското мнение?

Познавам много хора, които развиват мозъка си така усърдно, както и мускулите си. Те не се набиват на очи с екстравагантно поведение или тъп поглед. Те не говорят само за щанги, протеини, пилета или хапчета. Те са съвестни трениращи, съпрузи, бащи и всеки е фактор в своята професия. Те не парадират с мускули, не се зъбят по огледалата в залата, дори се притесняват, когато някой им каже "как да направя ръце както твоите". Те са хора на знанието!

Бас държа,че и във вашата зала има поне 1-2 от тази порода трениращи. Те тихо вършат своята работа и си отиват. Когато ги заговориш, отговарят внимателно и обмислено, не налагат мнение, а изказват само своето. Не говорят много, но казват много. Това са хората на знанието!

Какво ги отличава. Първо много години последователен и усърден труд. Второ непрекъснато търсене на знание - учене, четене, експериментиране и прилагане. Те много добре знаят какво работи за тях, познават телата си, знаят как да се хранят и всичко това им е станало начин на живот. Всичко това е вградено в тяхното ежедневие, без да пречи на другите им дейности и ангажименти. Залата е тяхното хоби. Хоби, което се отблагодарява не само с мускули, а и със здраве, жизненост и сила, с която борят проблемите в живота.

Извода тук е, че само с "блъскане" на щанги няма да стане. Може да имате някакви моментни проблясъци, но всичко ще рухне, ако не стъпи на здрава основа, а тя започва от ГЛАВАТА! НЕ БЪДИ ДЪМБЕЛ!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

5 коментара

  1. Лично мнение. Статията не е лоша, ама на кой му пука от реалността?!

  2. И аз мисля,че е напълно погрешно да говорим за глупав билдер!
    Та тези хора най-добре познават тялото си и за мен са почти завершени Физици,Химици, и Биолози! Просто това е защитата на мързеливите и завиждащите хора тяхното оправдание е не искам да хващам щангите защото ще затъпея! Още повече както всеки друг спорт и тук развиваме освен физиката и духът си! Учим се на дисциплина,човек е в пъти по мотивиран дори и в ежедневието си! За мен това е един процес,който изгражда телата,умовете и не на последно място ни прави по сигурни и решителни и в ежедневието ни! За мен глупав е този, който не познава себе си!

  3. Погрешно мнение,познавам бивши борци със добри познания във хуманитарните науки , такива които се зънимават със културизъм и са електронни инжинери лекари и прочие , особенно глупав каратист не съм видял. Това се наложи от мутренските времена когато малоумници ходеха във залите изпиваха по една шепа бианабол и си мислеха ,че така ще са по страшни ,и ще се цанят за охрана на някоя дискотека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар