тренирай

Знанието е сила!

5 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 фев. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Има една много хубава поговорка "знанието е сила", няма нищо по вярно от това. Също така, в обществото е залегнало мнението,че спортистите са тъпи, а тези във фитнеса са върха на пирамидата.

Чувал съм какво ли не, от "тъпи парчета", "як като бик и почти толкова умен" или просто и ясно "дъмбел". Защо това мнение така се е загнездило в главите на хората? Защо е този фолклор? Отговора е просто някой, някъде, някога е дал повод за това!

Във всички среди има интелигентни хора и такива, на които главите им служат да си носят шапките. Проблема не е в това! Хора всякакви. Яд ме е,че хората, които развиват мускулите си попадат в тази категория. Да, има и "дъмбели", всъщност във всяка зала има поне по един такъв, но защо точно той да определя хорското мнение?

Познавам много хора, които развиват мозъка си така усърдно, както и мускулите си. Те не се набиват на очи с екстравагантно поведение или тъп поглед. Те не говорят само за щанги, протеини, пилета или хапчета. Те са съвестни трениращи, съпрузи, бащи и всеки е фактор в своята професия. Те не парадират с мускули, не се зъбят по огледалата в залата, дори се притесняват, когато някой им каже "как да направя ръце както твоите". Те са хора на знанието!

Бас държа,че и във вашата зала има поне 1-2 от тази порода трениращи. Те тихо вършат своята работа и си отиват. Когато ги заговориш, отговарят внимателно и обмислено, не налагат мнение, а изказват само своето. Не говорят много, но казват много. Това са хората на знанието!

Какво ги отличава. Първо много години последователен и усърден труд. Второ непрекъснато търсене на знание - учене, четене, експериментиране и прилагане. Те много добре знаят какво работи за тях, познават телата си, знаят как да се хранят и всичко това им е станало начин на живот. Всичко това е вградено в тяхното ежедневие, без да пречи на другите им дейности и ангажименти. Залата е тяхното хоби. Хоби, което се отблагодарява не само с мускули, а и със здраве, жизненост и сила, с която борят проблемите в живота.

Извода тук е, че само с "блъскане" на щанги няма да стане. Може да имате някакви моментни проблясъци, но всичко ще рухне, ако не стъпи на здрава основа, а тя започва от ГЛАВАТА! НЕ БЪДИ ДЪМБЕЛ!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се тренира с тежести и да не знае какво е Мистър Олимпия. Най-високият връх в състезателният бодибилдинг... Прочети повече

5 коментара

  1. Лично мнение. Статията не е лоша, ама на кой му пука от реалността?!

  2. И аз мисля,че е напълно погрешно да говорим за глупав билдер!
    Та тези хора най-добре познават тялото си и за мен са почти завершени Физици,Химици, и Биолози! Просто това е защитата на мързеливите и завиждащите хора тяхното оправдание е не искам да хващам щангите защото ще затъпея! Още повече както всеки друг спорт и тук развиваме освен физиката и духът си! Учим се на дисциплина,човек е в пъти по мотивиран дори и в ежедневието си! За мен това е един процес,който изгражда телата,умовете и не на последно място ни прави по сигурни и решителни и в ежедневието ни! За мен глупав е този, който не познава себе си!

  3. Погрешно мнение,познавам бивши борци със добри познания във хуманитарните науки , такива които се зънимават със културизъм и са електронни инжинери лекари и прочие , особенно глупав каратист не съм видял. Това се наложи от мутренските времена когато малоумници ходеха във залите изпиваха по една шепа бианабол и си мислеха ,че така ще са по страшни ,и ще се цанят за охрана на някоя дискотека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още