Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Вече на пазара!

8 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 02 фев. 14 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имам удоволствието да ви съобщя, че съвсем скоро се появи следващата книга "Могъщ гръден кош", от легендарната поредица на Джордж Джоует.

Серията на Джоует за развитие на отделните мускулни групи ни показва, че знанията от преди 70-80 и повече години, никак не са за подценяване. Дори напротив! В началото на миналия век, билдерите не са разполагали с модерни фитнес зали, хитови добавки, лицензирани специалисти и прочие, а да не говорим за стероиди.

При тези обстоятелства, бодибилдинг пионерите не са имали никакъв друг шанс освен да се образоват и да експериментират с упражнения и техники, които да им помогнат. Те много добре са знаели какво правят, били са запознати с анатомията на човешкото тяло и функциите, които изпълняват всички мускули в тялото.

Другото "предимство" е било,че не е имало, кой да ги разсейва, не е имало списания, сайтове, реклами, модни тенденции, капацитети и всичко, което днес ни залива от всякъде. Действали са просто и рационално, без излишен шум и са постигали резултати, които дори днес са впечатляващи.

Мисията на ИК Сила и Здраве е да ви предостави тези знания, да предостави различната гледна точка или по-скоро да припомни историята. Както се казва:

"За да погледнем в бъдещето, трябва да стъпим върху историята."

 

Други книги от ИК Сила и Здраве:

МОГЪЩИ РЪЦЕ - Джордж Джоует

СИСТЕМАТА БОСКО - Хари Паскал

СУПЕР КЛЕКОВЕ - Рендал Стросен

BRAWN Бодибилдинг без стерориди - Стюарт МакРобърт

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж е ставало дума, ние сме фенове на "старите" билдери и физиките които те демонстрират. Тела като на Джон... Прочети повече

8 коментара

  1. За сега мисия невъзможна! От контактите ни със съдружничката на Менцер, разбрах,че приживе Майк Менцер е държал книгите му да са само на английски за да не се загуби смисъла при различните преводи и хората държат на това. Никъде не може да се намери негова книга преведена на какъвто и да е език, поне не официално.За пиратските не говоря.Но ситуацията се следи за промени 🙂

 1. "Правилно си разбрал 🙂 и не само това!" Били пояснил, извинявай!? Нищо не искам да кажа, но като ми заговорят за бодибилдинг през 30-те си представям фигури като Дан Колов и Луи Сир. Големи имена, големи хора, но тази физика не ми е еталон. Друго са си Гримек, Рийвс и компания :). Затова те моля малко да поясниш това "и не само това". Доста интересно ми стана, а с всяка книга този интерес се задълбочава 🙂
  През 30-те години университет по бодибилдинг, а сега лаборатории 😀

  1. Когато книгата е "на склад", ще напиша много повече подробности, за да не се почуства някой подведен 🙂

   Не случайно се казва "Могъщ гръден кош", а не "Могъщи гърди" например. Тук не става въпрос само за гръдните мускули, а за всичко което води до добре развита гръдна обиколка - скелет, гръдна клетка, бели дробове, мускули и т.н.

   Днес просто се тренират гърди, бутат, тласкат и прочие, а е няма основата. Едно време с "първобитните си разбирания" са развивали обиколки по 125 - 130 см 🙂

   Дан Колов и Сир са били силачи, погледни фигурата на Георг Хекеншмит, която е развил 20 години преди това!Въпреки,че е бил борец си е тренирал доста сериозно, ръка 47, гръдна 125 и талия 85, не е зле 🙂

   Едно време са залагали на ученето, сега е друго,за съжаление!

   1. Започнах за много неща да си отварям очите. Много добър отговор получих! Сега се говори, че няма упражнение, което да разширява гръдния кош, че дори бил недостатък при някои спортове (бойните например), което си е чиста простотия! Голям гръден кош= голям бял дроб=много въздух. Защо иначе ще взимат кленбутерол и ефедрин? Като не се развивал гръдния кош дай зоб на хората, за да го калцират, нали! Четох една статия в едно списание за някаква аномалия на някаква артерия, която минава между ключицата и гръдния кош и по този начин се притиска и пуловъра помага за отстраняването на проблема. Ама вече ми е ясно като бял ден, че всичко е за пари. Да продаваш илюзия на хората, а те да си мислят, че им се сбъдва мечтата. Тия са по-гадни и от политиците! Е като се има в предвид, че хората създали фитнес индустрията са евреи, нормално да мислят как да изкарат някой и друг милион
    За Хакеншмит си прав, но и днес борците имат добри тела ( е някой са с къси торсове и големи кратуни 😀 ),така че искаш да кажеш, че подобни програми като тези и "Боско" ( вече съм фен на програмата) развиват подобни тела.
    Поздрави!

 2. Само искам да попитам, когато става въпрос за гръден кош, какво имат в предвид? Самия гръден кош, когато се разширява, се разширяват и пекторалисите, защото залавните им места са точно в края на гръдния кош и оттам и гръдните мускули стават по широки и плътни. По същия начин става и с гърба, става по, така да се каже плещест, избутва рамената настрани и стават и те по-широки. Правилно ли съм разбрал?
  А иначе искам и тази книжка в комплект с ръцете 🙂
  P.S. И давай по-бързо с другите части- хват, крака и гръб. 🙂
  Жалко, че не е писал за раменете 🙁

  1. Правилно си разбрал 🙂 и не само това!

   Да, няма отделна книжка за раменете, но те са засегнати малко или много в другите от серията и може би за това Джоует не им е отделил специално място.

   Човека си разбира от работата, все пак през 30-те е основал цял университет по бодибилдинг 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още