сряда , 21 октомври 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Вече на пазара!
Вече на пазара!

Вече на пазара!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Имам удоволствието да ви съобщя, че съвсем скоро се появи следващата книга „Могъщ гръден кош“, от легендарната поредица на Джордж Джоует.

Серията на Джоует за развитие на отделните мускулни групи ни показва, че знанията от преди 70-80 и повече години, никак не са за подценяване. Дори напротив! В началото на миналия век, билдерите не са разполагали с модерни фитнес зали, хитови добавки, лицензирани специалисти и прочие, а да не говорим за стероиди.

При тези обстоятелства, бодибилдинг пионерите не са имали никакъв друг шанс освен да се образоват и да експериментират с упражнения и техники, които да им помогнат. Те много добре са знаели какво правят, били са запознати с анатомията на човешкото тяло и функциите, които изпълняват всички мускули в тялото.

Другото „предимство“ е било,че не е имало, кой да ги разсейва, не е имало списания, сайтове, реклами, модни тенденции, капацитети и всичко, което днес ни залива от всякъде. Действали са просто и рационално, без излишен шум и са постигали резултати, които дори днес са впечатляващи.

Мисията на ИК Сила и Здраве е да ви предостави тези знания, да предостави различната гледна точка или по-скоро да припомни историята. Както се казва:

„За да погледнем в бъдещето, трябва да стъпим върху историята.“

 

Други книги от ИК Сила и Здраве:

МОГЪЩИ РЪЦЕ – Джордж Джоует

СИСТЕМАТА БОСКО – Хари Паскал

СУПЕР КЛЕКОВЕ – Рендал Стросен

BRAWN Бодибилдинг без стерориди – Стюарт МакРобърт

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

8 коментара

 1. А кога да очакваме някоя от книгите на Менцер?

  • Александър Георгиев

   За сега мисия невъзможна! От контактите ни със съдружничката на Менцер, разбрах,че приживе Майк Менцер е държал книгите му да са само на английски за да не се загуби смисъла при различните преводи и хората държат на това. Никъде не може да се намери негова книга преведена на какъвто и да е език, поне не официално.За пиратските не говоря.Но ситуацията се следи за промени 🙂

 2. Георги Колев

  ….И г-н Георгиев чу молбите ми…..

  Чест и почитания

 3. Божидар

  „Правилно си разбрал 🙂 и не само това!“ Били пояснил, извинявай!? Нищо не искам да кажа, но като ми заговорят за бодибилдинг през 30-те си представям фигури като Дан Колов и Луи Сир. Големи имена, големи хора, но тази физика не ми е еталон. Друго са си Гримек, Рийвс и компания :). Затова те моля малко да поясниш това „и не само това“. Доста интересно ми стана, а с всяка книга този интерес се задълбочава 🙂
  През 30-те години университет по бодибилдинг, а сега лаборатории 😀

  • Александър Георгиев

   Когато книгата е „на склад“, ще напиша много повече подробности, за да не се почуства някой подведен 🙂

   Не случайно се казва „Могъщ гръден кош“, а не „Могъщи гърди“ например. Тук не става въпрос само за гръдните мускули, а за всичко което води до добре развита гръдна обиколка – скелет, гръдна клетка, бели дробове, мускули и т.н.

   Днес просто се тренират гърди, бутат, тласкат и прочие, а е няма основата. Едно време с „първобитните си разбирания“ са развивали обиколки по 125 – 130 см 🙂

   Дан Колов и Сир са били силачи, погледни фигурата на Георг Хекеншмит, която е развил 20 години преди това!Въпреки,че е бил борец си е тренирал доста сериозно, ръка 47, гръдна 125 и талия 85, не е зле 🙂

   Едно време са залагали на ученето, сега е друго,за съжаление!

   • Божидар

    Започнах за много неща да си отварям очите. Много добър отговор получих! Сега се говори, че няма упражнение, което да разширява гръдния кош, че дори бил недостатък при някои спортове (бойните например), което си е чиста простотия! Голям гръден кош= голям бял дроб=много въздух. Защо иначе ще взимат кленбутерол и ефедрин? Като не се развивал гръдния кош дай зоб на хората, за да го калцират, нали! Четох една статия в едно списание за някаква аномалия на някаква артерия, която минава между ключицата и гръдния кош и по този начин се притиска и пуловъра помага за отстраняването на проблема. Ама вече ми е ясно като бял ден, че всичко е за пари. Да продаваш илюзия на хората, а те да си мислят, че им се сбъдва мечтата. Тия са по-гадни и от политиците! Е като се има в предвид, че хората създали фитнес индустрията са евреи, нормално да мислят как да изкарат някой и друг милион
    За Хакеншмит си прав, но и днес борците имат добри тела ( е някой са с къси торсове и големи кратуни 😀 ),така че искаш да кажеш, че подобни програми като тези и „Боско“ ( вече съм фен на програмата) развиват подобни тела.
    Поздрави!

 4. Божидар

  Само искам да попитам, когато става въпрос за гръден кош, какво имат в предвид? Самия гръден кош, когато се разширява, се разширяват и пекторалисите, защото залавните им места са точно в края на гръдния кош и оттам и гръдните мускули стават по широки и плътни. По същия начин става и с гърба, става по, така да се каже плещест, избутва рамената настрани и стават и те по-широки. Правилно ли съм разбрал?
  А иначе искам и тази книжка в комплект с ръцете 🙂
  P.S. И давай по-бързо с другите части- хват, крака и гръб. 🙂
  Жалко, че не е писал за раменете 🙁

  • Александър Георгиев

   Правилно си разбрал 🙂 и не само това!

   Да, няма отделна книжка за раменете, но те са засегнати малко или много в другите от серията и може би за това Джоует не им е отделил специално място.

   Човека си разбира от работата, все пак през 30-те е основал цял университет по бодибилдинг 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*