понеделник , 25 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Мотивация » Анализирай това!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Анализирай това!

Анализирай това!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Напоследък често се случва да нарушавам графика и да пускам статии с „предимство“. В това няма лошо, стига повода да си струва.

С много от вас си контактувам по имейла, обсъждаме програми, диети, упражнения и какво ли не, свързано с тренировките. Прави ми обаче впечатление, че понякога поставените цели са малко нереалистични.

Когато предприемаме да направим нещо е добре да си поставим цел, съставяме план и действаме. Общо взето това е. Но кой  преди това  анализираме себе и ситуацията, в която се намира съвсем точно и откровено?

Обикновено поставянето на цел, планирането и действието са „най-лесната“ част, но анализа в 99% от случаите куца. По принцип това е така, тъй като повечето хора мислят емоционално, от колкото рационално, а когато анализираме себе си на практика става много сложно.

Трудно е да се погледнем от страни и да видим кое не ние  наред. Нещата такива ли са каквито си мислим или не точно, реално ли си оценяваме шансовете за успех или по-скоро ни се иска да е така. Наистина е трудно.

Този който успее да направи тази първоначална оценка, има едно голямо предимство – стъпва на твърда почва, а не на плаващи пясъци. Сега си помислете върху кое от двете ще е по-лесно да изградим здрава къща.

И така схемата е следната :

Самоанализ + Цел + План + Действие

Как да се самоанализираме? Има много книги, които ни учат как да се обръщаме към себе си, как да се опознаваме и разбираме, но това е домашно пожелание. За тренировъчната цел бих ви дал някои отправни точки, които ще ви свършат работа.

 • Моментно състояние на тялото:
 1. Възраст
 2. Ръст
 3. Телесно тегло
 4. Излишни мазнини
 5. Здравословно състояние
 6. Костна система
 7. Телосложение
 8. Генетични особености
 9. Травми
 • Ежедневие:
 1. Работа
 2. Училище
 3. Семейство
 4. Физически труд
 5. Пътуване
 6. Стрес
 7. Хранене
 8. Почивка
 9. Сън

Или с други думи преди да започнете да тренирате или пък тренирате вече и си поставите цел, която искате да постигнете, то преди това трябва да анализирате себе си и ситуацията в която се намирате.

Задавайки си въпроси по горните точки или подобни на тях, вие разчиствате шумата и виждате пътя.

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

 1. Георги Колев

  Познанието определя битието.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*