Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренирай с Кланси Рос

8 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 03 ян. 14 от Александър Георгиев

Кланси Рос е един от легендарните бодибилдинг пионери. Той е притежател на едно от най-красивите и естетични тела в историята.

Велик шампион, Кланси Рос в състезателната си кариера успява да победи цели два пъти еталона в културизма Стив Рийвс. Повече за историята на Кланси Рос може да видите ТУК.

Днес ще ви представя една програма за качване на мускулна маса и тегло, често използвана и препоръчвана от Рос. Ако сте от феновете на старата школа, това ще ви хареса, а ако не сте има шанс да станете.

Е, отново сме на ретро вълната, така че нека видим програмата.

Понеделник - Сряда - Петък 

 1. Повдигане от лег - 3х10
 2. Разтваряне в страни от стоеж с тежки дъмбели - 3х10
 3. Гребане с щанга - 3х10
 4. Повдигане на рамената с дъмбели за трапец - 3х10
 5. Обръщане на щанга от земята до гърдите и от там изтласкване над глава - 3х10
 6. Клякане с щанга - 3х10
 7. Хакен клек с щанга зад тялото - 3х10
 8. Мъртва тяга - 3х10

Само 8 упражнения и общо 24 работни серии. Преди тренировката трябва да се загрее добре, след това се правят няколко пирамидални серии до достигане на работната тежест. След като се достигне тежестта, с която ще работим е време за три тежки десетки. Това няма да е никак лесно.

Тренировката е доста ангажираща и предполага много добро хранене и здрав сън. Предполагам,че за някои това може да дойде твърде много, за това е добре да се степенуват нещата циклично. Например, 4 седмици "само" с по една работна серия, следващите 4 седмици с по две работни серии и последните 4 седмици с пълния обем. Това прави 12 седмичен цикъл, след който най-вероятно ще  имате нужда от почивка 1-2 седмици. Дали ще използвате схема 4-4-4 , някаква друга или ще правите програмата от край до край както е, си е ваша работа. Важното е да подходите индивидуално!

Сподели с приятели

Подобни статии

Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж е ставало дума, ние сме фенове на "старите" билдери и физиките които те демонстрират. Тела като на Джон... Прочети повече

8 коментара

 1. Най-добрите му постижения са:Вдигане от стоеж(военна преса)- 145кг., Клек- 227кг.,Вдигане от лег- 180кг.

 2. Здрасти,и при тази програма ли може да се смени гребането с щанга с дъмбел?

 3. Доста прилика има с Боско,но прави впечатление,че няма упражнение което да натоварва директно бицепса, определено ще се пробва след боско,в старата школа е истината,много добро предложение.
  Поздрави!

 4. Здравейте
  Много хубава статия 🙂 Само едно уточнение - вдигането на щангата до гърди не се казва "изхвърляне", а "обръщане" 🙂 Като цяло сайта е много добър
  Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още