тренирай

Тренирай с Джордж Еферман

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 ян. 14 от Александър Георгиев

Джордж Еферман е един от легендарните бодибилдинг пионери. Типичен представител на така наречената "Стара школа" и живо доказателство, как мога да се изградят уникални мускули с тренировки "само" три пъти седмично за цялото тяло.

Бодибилдинг кариерата на Еферман протича в най-чистите в буквалния смисъл години. Фитнес индустрията е само някакво смътно понятие, а най-активни на пазара са производителите на щанги и тежести. Не е имало масови добавки, да не говорим за химия, а в допълнение на това, да се тренира в гараж не е било никак странно.Ако искате да разберете повече за Джордж Еферман може да видите ТУК!

Днес ще ви представя една програма на Еферман, която той е използвал по време на период на "оформяне".Тя не е за начинаещи, тя е за хора, които имат вече изградена "груба" маса и искат да дефинират отделните мускули. Тренира се само 3 пъти седмично - Понеделник / Сряда / Петък или нещо подобно, важно е да има поне един почивен ден след всяка тренировка.

Да започваме:

 1. Хекен клек с щанга зад тялото - 3х7-10
 2. Повдигане от лег - 3х7-10
 3. Флайс с прави ръце - 3х7-10
 4. Разтваряне с дъмбели от стоеж - 3х7-10
 5. Редуващи се раменни преси - 3х7-10
 6. Гребане с тежък дъмбел - 3х7-10
 7. Сгъване с щанга - 3х7-10
 8. Концентрирано сгъване с дъмбел - 3х7-10
 9. Разгъване на китките с дъмбел - 3х7-10
 10. Наклони в страни с дъмбел в ръка - 3х7-10
 11. Коремни преси от наклон - 3х8-12

Това е всичко, почивката между сериите е 2 до 3 минути. Както всяка програма и тази има своите предимства и недостатъци. Няма идеална тренировка, дори да ви я направи и най-големия професионалист и да сте си платили солено за това. Тренировките се делят на такива, които вършат работа и такива, които не вършат, а това дали е така, ще е така зависи от вас. Важно е да се информирате и да извлечете това, което е ще проработи. В този ред на мисли, ето още една възможност.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Дуейн " Скалата " Джонсън е един от най-здраво трениращите холивудски звезди. Пословичен със своята работна етика, Скалата изгражда може би... Прочети повече
Брок Леснар е американски професионален кечист, бивш университетски шампион по борба, бивш състезател по американски футбол и шампион в смесените бойни изкуства. Роден на 12... Прочети повече
Майкъл Джей Уайт е една от най-мускулестите екшън звезди на Холивуд. Роденият на 10 ноември 1967 година актьор, от ранна детска възраст се занимава с... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още