петък , 21 февруари 2020
Начало » Добавки » Протеинова вафла за всеки случай
Протеинова вафла за всеки случай

Протеинова вафла за всеки случай

Ето,че дойде време да попълним категорията „Добавки“ с поредната статия. Днес ще обърна внимание на протеиновите вафли или така наречените „барове“.

За всеки, който работи или учи, или по една или друга причина има напрегнато ежедневие, постоянно е в движение, протеиновите вафли едно много добро решение. За себе си аз ги открих, някъде преди десетина години. Въпреки,че не винаги съм имал възможност да ги ползвам редовно, то в определени моменти са ме спасявали многократно.

Всеки е наясно,че за оптимални резултати е добре тялото да приема протеин и въглехидрати от качествени източници на всеки 3-4 часа. Да ясно е, но на практика как стават нещата. Нормален работен ден, обедна почивка, хапване на някоя пица на парче, дюнер или класиката баничка с боза. Корема е пълен, глада потушен, но….само толкова. Нищо от това което знаем не се е случило в действителност.

Винаги съм имал проблем с храненето през работните дни. Как да си набавя протеина, въглехидратите и калориите. Въпроси, които не трябва да се решават на парче, а генерално. Добрия вариант е подготвянето на храната от предния ден и носенето и на работа или училище.  Малко странно е за околните, но така нищо не остава на случайността.

И така, днес имаме много възможности за реакция и протеиновите вафли са една от тях. Има всякакви, предимно с протеиново съдържание, микс с въглехидрати, енергийни и т.н. Както се казва всеки му според вкуса и целта. Не е за подценяване и цената, качествена протеинова вафла с поне 20 гр белтък може да намерите за средно 3-4 лв. Какво може да си купи човек с тези пари? Пица? Сандвич? Каквото и да е, няма да е това, което ни трябва. Един протеинов бар с едно кисело мляко и сте на шест!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

7 коментара

 1. Явор Бонев

  Искам да попитам – удачно ли е да се ядат веднага след тренировка или не?

  • Александър Георгиев

   Веднага след тренировка най-добре е да се приема течна храна, под формата на шейк.30-40 минути до час, е време за твърда храна. Ако държиш на протеинови вафли, то веднага след тренировка пий вода и след половин час си хапни една-две, стига да имат бърз въглехидрат и суроватъчен протеин.

   • Явор Бонев

    Да ясно. Разбрах, благодаря много 🙂

   • Аз се извинявам, а защо веднага след тренировка не се яде твърда храна, защото някои казват, че колкото по скоро се яде качествена хррана да се стигне до мускулите и израсходвания гликоген от тях както и от черния дроб. А такива вафли ги има в определни били за 2.60 лв до 3.00 лв и съм си взимал.

    • Александър Георгиев

     Просто защото течната храна се усвоява по-бързо от твърдата, не че обратното е грешно.

 2. Александър Георгиев

  Пак е добра цена, има и по-евтини, но и доста по-скъпи. Както се казва за всеки джоб по нещо 🙂

 3. dness si kupih i cenata e 2.70 leva,ne ee 2 leva 😀

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*