Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Не чакай!

10 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 дек. 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днешната статия ще е малко по-различна. Реших да я пусна в раздел "Мотивация", тъй като има малко храна за размисъл.

И така, току що приключих една книга и нещо там малко ми бръкна в здравето. Замислих се, как повечето от нас си губим времето тревожейки се за неща, които обикновено никога не се случват, как отлагаме решения, как подражаваме на този или онзи, и как робуваме на чуждото мнение.

Всичко това  води до пълна загуба време. Времето е единственото ценно нещо с което разполагаме. Всеки един от нас разполага с 24 часа на денонощие и 365 дена в годината. Защо тогава едни постигат много повече от други.Защо?

Може би късмет, може би труд, може би добро планиране, може би саможертва, може би са целунати от господ или пък всичко заедно. Всъщност няма значение, важното е, че този който постига резултат, си е оползотворил времето пълноценно, а другия го е пропилял.

Всеки си мисли,че времето е даденост. Винаги ще има утре, в други ден и винаги "мога да почна от понеделник". Да това е така, но времето си лети и когато се усетим вече е късно за някои неща. Нека ви покажа една проста и нагледна сметка.

Ако имаме късмет може би живота ни ще продължи 80 години, може да са по-малко, но може да са и повече, нека за примера вземем 80. Това са само 960 месеца или малко над 29 000 дни. Ето толкова дълъг е един човешки живот, всичко е измеримо, има начало има и край.

Като махнем ранните и неосъзнати детски години и тези вече в дълбока старост, то цифрата става още по-малка. Е приятели, как мислите имали време за чакане?! Имали време да прахосаме още един ден или да затворим поредния "празен" месец?!

Дали ще тренирате, дали ще учите или ще градите кариера няма значение. Не зависимо какво искате да правите, направете го, не си губете времето, то е крайно число. Просто така стоят нещата! Много по-важно е човек да действа дори и да сбърка, от колкото да чака удобния момент, който може и никога да не настъпи. Поставяйте си цели, изграждайте планове и действайте!

"След 20 години много повече ще съжалявате за нещата,които не сте направили, от колкото за тези, които сте направили."-Марк Твен

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

10 коментара

 1. Привет, много добра статия, както и целият сайт е на много добро ниво! Бихте ли споделил коя е книгата за която става въпрос в началото на статията? Благодаря!
  По-здрави.

 2. Затова нека бъдем спартанци в живота! Нека се борим докрай и не отстъпваме метър назад.

 3. Трагедията на живота не е смъртта, а това което
  умира в нас докато живеем.

  1. Когато чух тази мисъл за пръв път се размекнах до степен просълзяване. Наистина, докато сме живи много неща умират в нас и тази трагедия е неизменна част от живота ни. Но както казват японците, ако си паднал сто пъти, стани сто и един.

 4. Да чудесна статия! Живеем в преходен свят и всичко е временно.Едно е сигурно дните са ни преброени!Точно за това си мисля,че трябва да бъдем повече човеци! Хора много но човеци малко! Нека всеки бъде мотивиран нека ваеки има цел за да не изживяваме дните си да ги живеем! Желязната игра изисква дух, тя възпитава изгражда духа и тялото.Учи ни да бъдем дисциплинирани методични и последивателни за мен освен физически постигаме и редица успехи в чисто човешките ни отношения. Ставаме по търпеливи, толерантни и по еродирани в отношенията си с другите. Красивият човек е винаги по спокоен и добър! Здрав дух в здраво тяло!

 5. Браво Сашо, страхотна и истинска статия с наистина дълбок смисъл! Много бих се радвал ако има повече такива статии в раздел “Мотивация”, защото според мен те са по полезни дори от останалите. Поздрави!

  1. Разбира се! Мотивацията е най-важната. Тя гради и тя разрушава.Радвам се,че статията ти харесва. Определено ще попълвам раздела 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар