свинско месо

Кой обича броколи?

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 06 ное. 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели, днес искам да ви насоча вниманието към една полезна добавка на здравословното хранене. Броколите не са от най-разпространените зеленчуци в нашите ширини, което обяснява до някъде и липсата им в традиционното хранене на българина.

През последните няколко години с навлизането на масовия фитнес, все повече и повече взехме да поглеждаме какво има в чинията ни. Така лека полека броколите станаха неделима част и един от основните елементи на здравословното хранене.

Броколите са доста древно растение. Историята му започва още от времето на Римската империя. Тогава по земите на днешна Италия е било култивирано за първи път.

Броколите са отличен източник на някои много важни витамини и минерали като: витамин А, витамин С и витамини от група В, желязо, фосфор, калий и магнезий. Те са отличен източник и на фибри, 90% от съдържанието им е вода, 3% протеин, 5% въглехидрати, под 1% мазнини и 3% фибри.

С малко фантазия може да намерим място на броколите в нашето меню. Обикновено се приготвят на пара или се варят. Залети с малко зехтин стават много добра гарнитура или част от нея. Също така, може да се направи и каша от броколи, а като прибавим и извара към нея си става много добро основно ястие.

Каквото и да решите, опитайте. Както се казва от опит глава не боли!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Да ядем свинско месо е популярен начин да си набавим протеини по нашите ширини, но също така то има и някои... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес се запознаем с едни превъзходен източник на бързи въглехидрати за след тренировъчното ни хранене, а именно стафиди. Стафидите, познати... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Все по-често днес хората обръщат внимание на това как и с какво се хранят. Нека днес разгледаме еволюцията на хранене и... Прочети повече

1 коментара

  1. Също така могат да се изкисват в марината и придобиват много приятен вкус подобен на кисели краставички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка