тренирай

Никой освен теб не може да бъде по-добър от теб

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 15 ное. 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели! Погледнете заглавието, това е една много мъдра мисъл изказана от Уорън Бъфет.Какво общо има Бъфет с фитнеса - нищо! Уорън Бъфет е над 80 годишен милиардер и е най-добрия инвеститор в света.

Всеки, който се интересува от финанси и инвестиции следи неговите ходове и постъпки.Как е станал най-добрия? Просто е следвал горната мисъл и непрекъснато е ставал по-добър... от себе си.

След това кратко отклонение нека видим какво означава това за нас. Както във всяка една област от живота, така и във фитнеса, когато искаме да стигнем до най-високата точка, ние следваме,подражаваме и се възхищаваме на най-добрите. Възхищаваме се на хората постигнали всичко,което искаме и това е нормално.

До тук добре, но защо все не става.Колкото и да следваме препоръките и съветите,които се сипят от горе, все нещо не е както трябва. Това е така защото тези хора изхождат от своя личен опит и разбира се това няма нищо лошо. Проблема е,че в повечето случай това е тяхната рецепта и тя, за да заработи към нас шанса не е едно към едно, а хиляди или милиони дори към едно.

Добре е да имаме идоли, кумири и хора на които да се възхищаваме. Те олицетворяват това към, което се стремим, но пътя трябва да извървим сами. Никой няма да дойде да ни хване за ръка и да ни заведе там където искаме. Не става така, може би само по филмите. В действителност всичко трябва да свършим сами, както се казва да си скъсаме задника от работа,четене,експериментиране, анализиране и планиране.

Сами сме, сами трябва да поемем към целта си, сами трябва да платим цената за абсолютно всичко. Просто друг начин няма. За това трябва да държим целта под око и да правим малки крачки една след друга в тази посока. Всяка малка крачка трябва да ни подобрява, трябва да ни прави по-добри отколкото сме били. Трябва да се състезаваме само със себе си.Да сме по-силни този месец от колкото сме били миналия, да се храним по-добре и прецизно от преди, да четем повече от преди, за знаем повече от преди и най-важното да прилагаме всичко научено на практика.

Стремейки се да ставаме по-добри от това, което сме към момента, ние сме поели в правилната посока. Това е пътя, остава само да го извървим!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се тренира с тежести и да не знае какво е Мистър Олимпия. Най-високият връх в състезателният бодибилдинг... Прочети повече

3 коментара

 1. Напоследък извървях нов път в залата,в търсене на много мои отговори в тая област.Постоянно експериментирах,рових,докато стигам до един или друг извод.После пак отново и така.Винаги нещо не достига и все съм недоволен.Трудът все не отговаря на резултата но аз знам че така ще е до края.Въпреки това не трябва да се спираме а да да бъдем с вдигната глава,да стиснем челюст и здраво да стъпваме на земята. Да станем по силни от преди.Така никой няма да ни събори.Битката ще е до края.

 2. След раздел Хардгейнери(който ми е любим),
  Мотивация е следващия в списъка ми.
  Няма серии,повторения,диети,методи,
  цикли и т.н и т.н.Има неща от живота
  около нас казани без излишна терми-
  нология и дисертационни обяснения
  които влияят във много голяма степен
  върху крайния резултат.А той в пове-
  чето случаи е не това, което сме искали.
  Именно тези обстоятелства са в основата
  на напредъка, който толкова силно желаем.
  Има неща които след прочитането им те
  обогатяват и те карат да преусмишлиш
  досегашната си представа,правят те по-
  мъдър и по-практичен.Рационалнато е в
  основота.Другото е .... периферия.

  Всяка грешка е добре научен урок.
  Ст.МакРобърт

  Влезте в гората от лостове и започ-
  нете да творите себе си.
  Е.Рангелов

  Чест и почитания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още