Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Никой освен теб не може да бъде по-добър от теб

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 15 ное. 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели! Погледнете заглавието, това е една много мъдра мисъл изказана от Уорън Бъфет.Какво общо има Бъфет с фитнеса - нищо! Уорън Бъфет е над 80 годишен милиардер и е най-добрия инвеститор в света.

Всеки, който се интересува от финанси и инвестиции следи неговите ходове и постъпки.Как е станал най-добрия? Просто е следвал горната мисъл и непрекъснато е ставал по-добър... от себе си.

След това кратко отклонение нека видим какво означава това за нас. Както във всяка една област от живота, така и във фитнеса, когато искаме да стигнем до най-високата точка, ние следваме,подражаваме и се възхищаваме на най-добрите. Възхищаваме се на хората постигнали всичко,което искаме и това е нормално.

До тук добре, но защо все не става.Колкото и да следваме препоръките и съветите,които се сипят от горе, все нещо не е както трябва. Това е така защото тези хора изхождат от своя личен опит и разбира се това няма нищо лошо. Проблема е,че в повечето случай това е тяхната рецепта и тя, за да заработи към нас шанса не е едно към едно, а хиляди или милиони дори към едно.

Добре е да имаме идоли, кумири и хора на които да се възхищаваме. Те олицетворяват това към, което се стремим, но пътя трябва да извървим сами. Никой няма да дойде да ни хване за ръка и да ни заведе там където искаме. Не става така, може би само по филмите. В действителност всичко трябва да свършим сами, както се казва да си скъсаме задника от работа,четене,експериментиране, анализиране и планиране.

Сами сме, сами трябва да поемем към целта си, сами трябва да платим цената за абсолютно всичко. Просто друг начин няма. За това трябва да държим целта под око и да правим малки крачки една след друга в тази посока. Всяка малка крачка трябва да ни подобрява, трябва да ни прави по-добри отколкото сме били. Трябва да се състезаваме само със себе си.Да сме по-силни този месец от колкото сме били миналия, да се храним по-добре и прецизно от преди, да четем повече от преди, за знаем повече от преди и най-важното да прилагаме всичко научено на практика.

Стремейки се да ставаме по-добри от това, което сме към момента, ние сме поели в правилната посока. Това е пътя, остава само да го извървим!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

3 коментара

 1. Напоследък извървях нов път в залата,в търсене на много мои отговори в тая област.Постоянно експериментирах,рових,докато стигам до един или друг извод.После пак отново и така.Винаги нещо не достига и все съм недоволен.Трудът все не отговаря на резултата но аз знам че така ще е до края.Въпреки това не трябва да се спираме а да да бъдем с вдигната глава,да стиснем челюст и здраво да стъпваме на земята. Да станем по силни от преди.Така никой няма да ни събори.Битката ще е до края.

 2. След раздел Хардгейнери(който ми е любим),
  Мотивация е следващия в списъка ми.
  Няма серии,повторения,диети,методи,
  цикли и т.н и т.н.Има неща от живота
  около нас казани без излишна терми-
  нология и дисертационни обяснения
  които влияят във много голяма степен
  върху крайния резултат.А той в пове-
  чето случаи е не това, което сме искали.
  Именно тези обстоятелства са в основата
  на напредъка, който толкова силно желаем.
  Има неща които след прочитането им те
  обогатяват и те карат да преусмишлиш
  досегашната си представа,правят те по-
  мъдър и по-практичен.Рационалнато е в
  основота.Другото е .... периферия.

  Всяка грешка е добре научен урок.
  Ст.МакРобърт

  Влезте в гората от лостове и започ-
  нете да творите себе си.
  Е.Рангелов

  Чест и почитания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар