петък , 23 август 2019
Начало » Хранене » Кой обича броколи?
Кой обича броколи?

Кой обича броколи?

Здравейте приятели, днес искам да ви насоча вниманието към една полезна добавка на здравословното хранене. Броколите не са от най-разпространените зеленчуци в нашите ширини, което обяснява до някъде и липсата им в традиционното хранене на българина.

През последните няколко години с навлизането на масовия фитнес, все повече и повече взехме да поглеждаме какво има в чинията ни. Така лека полека броколите станаха неделима част и един от основните елементи на здравословното хранене.

Броколите са доста древно растение. Историята му започва още от времето на Римската империя. Тогава по земите на днешна Италия е било култивирано за първи път.

Броколите са отличен източник на някои много важни витамини и минерали като: витамин А, витамин С и витамини от група В, желязо, фосфор, калий и магнезий. Те са отличен източник и на фибри, 90% от съдържанието им е вода, 3% протеин, 5% въглехидрати, под 1% мазнини и 3% фибри.

С малко фантазия може да намерим място на броколите в нашето меню. Обикновено се приготвят на пара или се варят. Залети с малко зехтин стават много добра гарнитура или част от нея. Също така, може да се направи и каша от броколи, а като прибавим и извара към нея си става много добро основно ястие.

Каквото и да решите, опитайте. Както се казва от опит глава не боли!

 

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Николай

    Също така могат да се изкисват в марината и придобиват много приятен вкус подобен на кисели краставички.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*