четвъртък , 28 май 2020
Начало » Хранене » Кой обича броколи?
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кой обича броколи?

Кой обича броколи?

Здравейте приятели, днес искам да ви насоча вниманието към една полезна добавка на здравословното хранене. Броколите не са от най-разпространените зеленчуци в нашите ширини, което обяснява до някъде и липсата им в традиционното хранене на българина.

През последните няколко години с навлизането на масовия фитнес, все повече и повече взехме да поглеждаме какво има в чинията ни. Така лека полека броколите станаха неделима част и един от основните елементи на здравословното хранене.

Броколите са доста древно растение. Историята му започва още от времето на Римската империя. Тогава по земите на днешна Италия е било култивирано за първи път.

Броколите са отличен източник на някои много важни витамини и минерали като: витамин А, витамин С и витамини от група В, желязо, фосфор, калий и магнезий. Те са отличен източник и на фибри, 90% от съдържанието им е вода, 3% протеин, 5% въглехидрати, под 1% мазнини и 3% фибри.

С малко фантазия може да намерим място на броколите в нашето меню. Обикновено се приготвят на пара или се варят. Залети с малко зехтин стават много добра гарнитура или част от нея. Също така, може да се направи и каша от броколи, а като прибавим и извара към нея си става много добро основно ястие.

Каквото и да решите, опитайте. Както се казва от опит глава не боли!

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Николай

    Също така могат да се изкисват в марината и придобиват много приятен вкус подобен на кисели краставички.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*